EURO 2020 | Sancțiunea primită de Anglia după comportamentul nesportiv al fanilor din semifinală

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat sâmbătă, 10 iulie 2021, ora 18:57,
sursa foto: Profimedia Images
sursa foto: Profimedia Images

Meciul Anglia – Danemarca a decis ultima finalistă de la Campionatul European. Trupa lui Gareth Southgate a avut câștig de cauză, după victoria obținută, scor 2-1.

Duelul a fost presărat de mai multe incidente. Pe lângă faza penalty-ului controversat acordat Angliei, alte momente mai puțin fair-play i-au avut în prim-plan pe fanii britanicilor. Suporterii din Albion au huiduit imnul național al nordicilor și au folosit artificii și lasere în timpul meciului, comportament ce nu face cinste unui astfel de turneu final.

sursa foto: Profimedia Images

După ce UEFA a deschis zilele trecute o procedură disciplinară împotriva Angliei, se pare că acum s-a ajuns la o decizie. Federația din Anglia a fost sancționată cu suma de 25.630 de lire sterline, circa 30.000 de euro, așa cum informează talksport.com. Cazul a fost examinat de organul de control, etică şi disciplină al organismului de conducere al fotbalului la nivel continental.

Finala EURO 2020 dintre Italia și Anglia este programată duminică, 11 iulie, de la ora 22.00, pe Stadionul Wembley din Londra.

CITEȘTE ȘI –>> EURO 2020 | ANCHETĂ DUPĂ ANGLIA – DANEMARCA! UEFA A PORNIT O INVESTIGAȚIE DUPĂ FAZA PENALTY-ULUI

realitateaangliasanctiuneuefafani englezieuro 2020