EURO 2020 | Anchetă după Anglia – Danemarca! UEFA a pornit o investigație după faza penalty-ului

Articol de Alexandru Dan - Publicat joi, 08 iulie 2021, ora 15:33,
EURO 2020, Profimedia Images
EURO 2020, Profimedia Images

Anglia s-a calificat aseară în finala turneului final și va juca contra Italiei, duminică, pe stadionul din Wembley, de la ora 22:00!

Naționala condusă de Gareth Southgate a obținut accederea în ultima fază a competiției, după ce s-a impus în fața Danemarcei, scor 2-1. După 90 de minute în care tabela de marcaj arăta egalitate, 1-1, duelul a mers în prelungiri, unde englezii au primit ușor o lovitură de la 11 metri în minutul 102.

A fost momentul în care arbitrul olandez Danny Makkelie a dictat penalty pentru Anglia, ca urmare a unui duel în careul danezilor între Raheem Sterling și Jakim Maehle. Arbitrii din camera VAR au menținut decizia, iar Harry Kane a marcat, după ce, în primă fază, Kasper Schmeichel a apărat lovitura de pedeapsă.

Potrivit informațiilor celebrului jurnalist Tancredi Palmeri, UEFA a deschis oficial o investigație referitoare la faza penalty-ului, după ce portarului danez Kasper Schmeichel i-a fost pus un laser pe față.

Jurnaliștii de la Express scriu că aceasta nu este singura acțiune inițiată de forul european împotriva englezilor. Concret, oficialii UEFA investighează și comportamentul suporterilor la partida cu Danemarca, inclusiv folosirea artificiilor în timpul meciului, precum și faptul că fanii englezi au huiduit imnul național al nordicilor.

Citește și EURO 2020 | TEORIA CONSPIRAŢIEI: „CU VAR-UL ÎN SPATE, ANGLIA VA CÂŞTIGA FINALA!”

danemarcarealitateaangliaancheta uefauefaeuro 2020