EURO 2020 | Scoția, învinsă de Cehia! Gol de cartea recordurilor

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat luni, 14 iunie 2021, ora 17:58,
Scotland v Czech Republic, UEFA European Championship 2020, Group D football match, Hampden Park, Glasgow, Scotland, UK – 14 June 2021
Scotland v Czech Republic, UEFA European Championship 2020, Group D football match, Hampden Park, Glasgow, Scotland, UK – 14 June 2021

Naționala de fotbal a Cehiei a învins reprezentativa Scoției, scor 2-0, în Grupa D, în primul meci al zilei de luni de la EURO 2020.

Scoția a început curajos meciul și a avut prima ocazie de gol în minutul 5, după o fază confuză în careul advers. Cehia a replicat în minutul 16. Schick l-a pus la încercare pe portarul scoțienilor, dar fără succes.

 

În ciuda ocaziile echipei scoțiene, Cehia a deschis scorul, cu trei minute înainte de pauză. Coufal a trimis în careu, iar Schick a înscris cu o lovitură de cap.

 

La trei minute de la reluare, Scoția a fost la un pas de golul egalizator. Robertson a centrat în careu, portarul a respins, iar Hendry a țintit bara transversală. După doar un minut, cehii au fost aproape de autogol, în urma unei gafe a lui Kalas.

Cehia a înscris unul dintre cele mai frumoase goluri ale turneului. În minutul 52, Schick a trimis de la aproape 50 de metri, iar mingea a intrat în poartă! Portarul era ieșit neinspirat. Acesta a fost golul înscris la un Campionat European de la cea mai mare distanță!

 

 

Scoția a căutat să reducă din diferență și și-a creat ocazii de a marca. Portarul cehilor a fost însă imbatabil. În minutul 66, Dykes a trimis dintr-o poziție ideală, dar nu l-a putut învinge pe portarul ceh. Până la finalul confruntării, Scoția și-a creat cele mai multe ocazii de gol, dar fără succes pe tabela de marcaj.

 

 

Cele două echipe

Cehia: Vaclik – Coufal, Celustka, Kalas, Boril – Kral (Holes ’67), Soucek – Masopust (Vydra ’72), Darida (Sevcik ’87), Jankto(Hlozek ’72) – Schick (Krmencik ’87). Selecţioner: Jaroslav Silhavy

Scoţia: Marshall – Cooper, Hendry (McGregor ’67), Hanley – O’Donnell (Forrest ’79), McTominay, McGinn, Armstrong (Fraser ’67), Robertson – Christie (Adams ’46), Dykes (Nisbeth ’79). Selecţioner: Steve Clarke

 

Foto: Profimedia

În primul meci al Grupei D, Anglia a învins-o pe Croația, duminică, scor 1-0.

 

Citește și EURO 2020 | FOST INTERNAȚIONAL ROMÂN, DUPĂ EVOLUȚIA NORD-MACEDONENILOR: „FĂCEAM MAI MULT”

scoțiaeuro 2020cehia