EURO 2020 | Teoria conspiraţiei: „Cu VAR-ul în spate, Anglia va câştiga finala!”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 08 iulie 2021, ora 15:16,
sursa foto: Profimedia Images
sursa foto: Profimedia Images

Adrian Porumboiu contestă vehement decizia care a dus Anglia în finala de la EURO. Fostul arbitru FIFA crede că atitudinea arbitrilor olandezi a fost voit în favoarea ţării gazdă.

Porumboiu nu îşi explică de ce arbitrii din camera VAR nu au întors decizia olandezului Makkelie, care a dictat penalty pentru Anglia în minutul 102 al semifinalei cu Danemarca.

„Nu as fi dat acel penalty. La astfel de meciuri, cand sunt prelungiri, trebuie sa fii suta la suta convins ca e o decizie corecta. Trebuie sa se vada clar ca jucatorul care se apara il loveste pe atacant. Eu nu vad nici un contact. Atacantul forteaza. Uitati-va unde piciorul aparatorul danez, iar dupa il retrage imediat.

Nici vorba de penalty. Uitati-va la cealalta minge. Nu e posibil asa ceva. Doamne, incredibil, e totusi o semifinala de Campionat European. La nivelul asta, mai pui si VAR, si tot. E ridicol. Avand VAR-ul asta in spate, cred ca vor castiga englezii finala. Lasati penalty-ul, dar sa fie doua mingi in joc, incredibil” – a spus Porumboiu la Sport.ro.

CITEŞTE ŞI: EURO 2020 | SPECIALIŞTII SUNT DE ACORD. CRĂCIUNESCU: „NU A FOST FAULT!”

porumboiuarbitrajeuro 2020penaltyVARangliadanemarcasemifinala