EURO 2020 | VIDEO | A fost sau n-a fost? Sterling, declaraţie după penalty-ul controversat!

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 08 iulie 2021, ora 11:57,
sursa foto: Profimedia Images
sursa foto: Profimedia Images

Chiar dacă a fost validat cu sistemul VAR, penalty-ul care a dus Anglia în finala de la EURO este contestat. Am meritat victoria – se apără englezii după cea mai controversată fază de la turneul final. 

Recunoscut pentru uşurinţa cu care îi păcăleşte pe arbitri, Raheem Sterling a obţinut penalty-ul din care Harry Kane a marcat golul decisiv cu Danemarca. Atacantul lui Manchester City a susţinut la final că decizia arbitrului a fost incontestabilă.

„Este fault clar! Am intrat în careu, el a întins piciorul şi a fost un penalty evident!

Este o performanţă majoră. A trebuit să forţăm profund şi a fost prima oară când am încasat un gol la acest EURO. Am putut egala şi ştiam că trebuie să fim răbdători. Cu fizicul pe care îl avem în echipă, agresivitate, forţă, ştiam că îi vom putea depăşi, iar apoi a fost acel penalty la final…A fost clar penalty. Acum, trebuie să ne concentrăm pe weekend, să o luăm pas cu pas” – a declarat jucătorul lui Manchester City.

sursa foto: Profimedia Images

 

Aripa de la Manchester City a făcut un meci mare în semifinale: 13 driblinguri reuşite şi 16 mingi jucate în careul advers – ambele recorduri la turneul final – au fost reuşitele senzaţionale ale lui Sterling. Decizia controversată a arbitrului, aprobată de sistemul VAR, a stârnit nemulţumirea danezilor. Regina a fost în camera VAR – a fost gluma amară a fanilor, pe Internet.

Danezii au contestat decizia

Selecţionerul Danemarcei a comentat momentul la conferinţa de presă. Kasper Hjulmand a fost întrebat care a fost momentul decisiv al meciului.

„Penalty-ul! Era 1-1, cine poate spune ce s-ar fi întâmplat!? Am jucat cu atâta pasiune şi inimiă, şi personalitate ca echipă şi ca jucători. Acest grup este extraordinar, dar sigur că acum suntem dezamăgiţi” – a spus selecţionerul danez.

Penalty-ul obţinut de Sterling a fost dictat după o situaţie la fel de controversată. La pătrunderea în careu a atacantului englez erau două mingi pe teren, iar jocul ar fi trebuit întrerupt.

Anglia va juca duminică prima finală de Campionat European din istorie! Anglia – Italia se va juca pe Wembley, de la ora 22:00.

 

 

VAReuro 2020danemarcasemifinalaangliaarbitrajsterlingpenalty