EURO 2020 | VIDEO | Italia, debut cu dreptul! ”Squadra Azzurra” a sufocat-o pe Turcia

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat vineri, 11 iunie 2021, ora 23:57,

Italia s-a impus în fața Turciei, scor 3-0, în meciul de deschidere de la EURO 2020.

În fața a 17.500 de spectatori în tribunele miticului ”Stadio Olimpico” din Roma, adică 25% din capacitatea arenei, golurile au fost marcate de Merih Demiral (og), în minutul 53, de Ciro Immobile, în minutul 67 și, respectiv, de Lorenzo Insigne, în minutul 79.

După ceremonia de deschidere a Campionatului European, jucătorii celor două echipe au intonat, emoționant, imnurile reprezentativelor lor.

Meciul a început cu un moment inedit. Mingea a fost adusă la centru de o mașină de jucărie cu telecomandă.

Prima repriză a fost dominată clar de Italia, care a ratat din toat pozițiile și a intrat la pauză cu 14 șuturi la poartă, dar 0-0 pe tabela de marcaj. Micuțul Insigne și căpitanul Chiellini au risipit cele mai clare situații, în minutele 18 și 22. ”Squadra Azzurra” a cerut și patru lovituri de la 11 metri, dintre care trei pentru presupuse hențuri, însă nici centralul Danny Makkelie, nici VAR-ul nu au intervenit.

Sursa foto: Twitter

În partea a doua, raportul de forță s-a păstrat, doar cu o singură diferență. Italia a reușit să străpungă apărarea turcilor și să puncteze de trei ori. Merih Demiral, cu un autogol provocat de Domenico Berardi, în minutul 53, Ciro Immobile, în minutul 67 și, respectiv, Lorenzo Insigne, în minutul 79, au reușit să valorifice și pe tabelă dominația autoritară și copioasă a formației gazdă.

Golul serii l-a reușit simbolul lui Napoli, Insigne, care a avut o execuție plasată, din interiorul careului, la care portarul advers nu a avut nicio reacție.

Sursa foto: Twitter

Astfel, Italia deschide EURO 2020 cu o victorie fără emoții și un joc solid, cu 24 de șuturi la poartă și opt pe spațiul porții. Prestație excelentă avută de elevii lui Roberto Mancini o consolidează drept una dintre principalele favorite la câștigarea turneului.

De partea cealaltă, Turcia a debutat cum nu se poate mai rău la această competiție, cu doar trei mingi trimise la poartă și niciuna pe spațiul porții. Astfel că, trupa lui Şenol Güneş trebuie regândească strategia și să găsească rapid soluții pentru a mai spera la o calificare din grupe.

Echipele de start Turcia – Italia:

TURCIA: Cakir – Celik, Demiral, Soyuncu, Meras – Yokuslu, Tufan, Yazici – Karaman, Yilmaz, Calhanoglu; Rezerve: Gunok, Bayindir – Under, Tokoz, Antalyali, Kabak, Unal, Kokcu, Kahveci, Ayhan, Muldur, Dervisoglu; Selecționer: Şenol Güneş

ITALIA: Donnarumma – Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barrella, Jorginho, Locatelli – Berardi, Immobile, Insigne; Rezerve: Sirigu, Meret – Di Lorenzo, Belotti, Pessina, Emerson, Chiesa, Acerbi, Cristante, Bernardeschi, Raspadori, Bastoni; Selecționer: Roberto Mancini

CITEȘTE ȘI –>> EURO 2020 | VIDEO | LUMINĂ ȘI CULOARE LA CEREMONIA DE DESCHIDERE! ANDREA BOCELLI, PRESTAȚIE DIVINĂ

italiainsigneRomaeuroturciaimmobile