EURO 2020 | VIDEO | „Sweeeeet Caroline”! Anglia, în sărbătoare. Cerere specială pentru Boris Johnson

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 08 iulie 2021, ora 14:09,
sursa foto: Profimedia Images
sursa foto: Profimedia Images

Anglia este în sărbătoare! Naţionala lui Southgate a ajuns în finala la care fanii visează de 55 de ani. După Mondialul din 1966, englezii vor juca din nou pe Wembley în prima lor finală de EURO din istorie.

Fanii au pornit petrecerea după fluierul final al semifinalei cu Danemarca. Pe Wembley sau în miile de pub-uri pline până la refuz, fanii au cântat „Sweet Caroline” şi „Football’s coming home” în aşteptarea marii finale de duminică.

Petiţie specială pentru Guvern

Fanii englezi au semnat în număr mare o petiţie care cere Guvernului condus de Boris Johnson să acorde o zi liberă luni, a doua zi după finala de pe Wembley. Petiţia care cere o zi de sărbătoare naţională a fost semnată rapid de peste 30.000 de susţinători. Guvernul este obligat să o analizeze de la 10.000 de semnături, iar la 100.000 de semnături petiţia ar urma să fie dezbătută în Parlament.

„Duminică seară va fi dificil pentru familii să fie împreună la eveniment. Să ştim că vom avea o zi liberă în plus ar ajuta asta. Mai mult, o victorie istorică trebuie sărbătorită. Englezii vor dori să continue să se bucure de victorie, oferind industriei de vânzări şi timp liber o ocazie de a recupera veniturile pierdute în pandemie” – se arată în petiţia publicată pe site-ul Guvernului.