EURO 2024. Ce spune selecționerul Germaniei despre primul meci

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat vineri, 14 iunie 2024, ora 11:43,
Germania
Germania

Selecţionerul echipei de fotbal a Germaniei, Julian Nagelsmann, consideră că Scoţia este o echipă periculoasă, care doreşte să profite de presiunea sub care se vor afla gazdele la partida de deschidere a EURO 2024, care va avea loc vineri, însă mizează pe dorinţa de succes a elevilor săi.

„Scoţia nu este o echipă plină de vedete mondiale, dar asta îi face periculoşi, pentru că sunt jucători foarte agili, care dau totul, cu mentalitate scoţiană clasică”, a declarat Nagelsmann în cursul conferinţei de presă pe care a susţinut-o joi.

Deşi Germania simte presiunea şi tensiunea înaintea meciului de deschidere, asta este necesar, a adăugat selecţionerul german, iar echipa este pe deplin pregătită şi în formă. ”Putem învinge presiunea şi putem învinge şi Scoţia”, a adăugat selecţionerul.

„Vom avea mai multă presiune asupra noastră decât Scoţia, iar ei vor dori să valorifice acest lucru’, a mai spus Nagelsmann, care a preluat funcţia de selecţioner al Germaniei în octombrie 2023.

Germanii au câştigat patru Cupe Mondiale şi trei titluri de campioni europeni, dar reputaţia lor stelară la turneele majore a fost oarecum pătată de o serie de eşecuri, după victoria lor de la Cupa Mondială din 2014, desfăşurată în Brazilia.

Mannschaft a fost eliminată în faza grupelor la ultimele două Cupei Mondiale, în 2018 şi 2022, cea mai slabă performanţă din ultimii 80 de ani, fiind eliminată în optimile de finală la ultimul EURO, în 2021.

Căpitanul Germaniei, Ilkay Gundogan, prezent la întâlnirea cu jurnaliştii, a declarat la rândul său că Julian Nagelsmann le-a oferit jucătorilor claritate şi le-a transmis un sentiment de calm care a ajutat echipa.

„Antrenorul ne dă încredere, o direcţie clară, a discutat despre roluri cu noi… Toţi ştiu ce se aşteaptă de la ei şi pot să dea totul pe teren, iar asta ne ajută foarte mult după experienţele negative de la ultimele turnee. Niciun alt joc nu este ca primul, pentru că atunci poţi folosi acel impus şi acea euforie pentru următoarele câteva jocuri şi de aceea cel mai important obiectiv de mâine (vineri) este să câştigăm meciul”, a subliniat Gundogan.

Germania înfruntă Scoţia, vineri, de la ora 22:00, în Grupa A, pe Allianz Arena din Munchen.

germaniascoțiaeuro 2024