EXCLUSIV | A câștigat trei trofee în „Ștefan cel Mare” și este categoric: „Dinamo mi-a rămas în suflet”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat miercuri, 03 februarie 2021, ora 17:15,
Dinamo – fani

Cătălin Munteanu (42 de ani) a terminat junioratul la Steaua, echipă pentru care a jucat și la seniori.

La Steaua, fostul mijlocaș a marcat 27 de goluri în 62 de meciuri și a câștigat trei trofee: două titluri (1997, 1998) și o cupă (1997).

Știu de conflictul Steaua – FCSB, dar la mine a fost simplu. Era clubul armatei atunci. Exact după ce am plecat eu, în 1998, secția de fotbal s-a rupt de MApN. Pe vremea mea la Clubul Sportiv era președinte Cristian Gațu, iar la fotbal erau Pușcaș și Dănilescu. Am plecat în Spania, iar când evoluam acolo a venit domnul Becali la Steaua”, a declarat Cătălin Munteanu, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă.

Citește și OPINIE | De ce Dinamo – FCSB a rămas derby-ul fotbalului românesc

Chiar dacă a câștigat două titluri cu Steaua, spre deosebire de unul cu Dinamo, cel supranumit „Cap de Zmeu” nu își ascunde sentimentele pentru Dinamo. Cătălin Munteanu spune că deși au plecat mulți jucători de la Dinamo în această iarnă, alb-roșii pot încheia sezonul regular în primele șase locuri. Condiția ar fi ca jucătorii și staff-ul tehnic să fie plătiți.

Am spus mereu că Dinamo mi-a rămas în suflet. Eu cred că ar avea șanse la play-off cu lotul acesta, dar condiția este să fie stabilitate financiară, iar jucătorii să fie liniștiți și să-și vadă doar de fotbal.

Sunt jucători de valoare, precum Anton, Sorescu, Puljic, Filip, Fabbrini. Ar avea șanse la play-off dar importantă e stabilitatea financiară.

Eu când am jucat în Spania nu am auzit de spaniolul ăsta (n.r.: Pablo Cortacero) care s-a dus la Dinamo”, a declarat Cătălin Munteanu, pentru Realitatea Sportivă.

Fostul mijlocaș îl laudă pe Steliano Filip pentru că s-a întors la Dinamo în condițiile în care echipa din Ștefan cel Mare se confruntă cu probleme financiare și spune că și el ar da o mână de ajutor.

Normal că atunci când e nevoie să dau o mână de ajutor, oricând, ca Dinamo să-și revină și să redevină ce a fost odată. Și eu aș da o mână de ajutor”, a mai spus Munteanu, pentru Realitatea Sportivă.

Cătălin Munteanu a evoluat la Dinamo, în două perioade: 2006-2008 şi 2010–2014. În tricoul alb-roșu a câștigat trei trofee: campionatul, în 2007, și cupa și supercupa, în 2012.

sursa foto: gsp.ro

Citește și Dumitru Dragomir este convins: “Dinamo nu are valoarea să o bată pe FCSB!”

 

cap de zmeuexclusivfotbalrealitateadinamosteauacatalin munteanuderby
rednic

Mircea Rednic e gata să preia o nouă echipă: ,,Sunt în discuţii avansate”

hagi farul

În ce națională ar vrea Gică Hagi să joace la EURO 2020: „E tânără, frumoasă, arată bine”