SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | Acuze extrem de dure: „Politicul se implică în mod direct în fotbal”. Care sunt interesele

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat luni, 27 septembrie 2021, ora 17:43,
RĂZVAN BURLEANU
RĂZVAN BURLEANU

Pe 4 martie 2014, în ziua premergătoare alegerilor pentru președinția Federației Române de Fotbal, la care era favorit, Gică Popescu a fost arestat.

Curtea de Apel l-a găsit vinovat în celebrul dosar al Transferurilor, alături de alte nume grele precum Ioan și Victor Becali, Cristi Borcea, Meme Stoica, George Copos și Gigi Nețoiu.

Aceștia au fost acuzați că, prin intermediul unor tranzacții ilegale, timp de 6 ani au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari și un prejudiciu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal din Liga 1. Erau în discuție 12 transferuri cu iz de corupție a unor jucători. Pedepsele au cumulat 34 de ani de închisoare cu executare.

Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani și o lună pentru evaziune fiscală, deși plătise presupusul prejudiciu până la ultimul ban și a colaborat exemplar cu autoritățile în toți cei opt ani cât a durat procesul.

Gică Popescu nu a mai putut candida la funcția de președinte al FRF la scrutinul programat chiar a doua zi.

Tudor Iacov, președintele clubului Progresul București, a vorbit despre implicarea politicului în fotbalul românesc.

„Din 2015 politicul se implică în mod direct în fotbal. Și pe Vasile Dîncu îl consider un vârf de aisberg. Ei sunt sesizați începând din 2014. Federația devine o țintă foarte puternică. Fotbalul, normal că nu a mai contat, contează fondurile. Cluburile de drept public nu au voi să participle în competiții. Acestea plătesc taxe și amenzi„, a declarat Tudor Iacov, în exclusivitate, la Realitatea Sportivă.

Citește și EXCLUSIV | FRF TREMURĂ DIN TEMELII! 1000 DE FOTBALIȘTI IES ÎN STRADĂ. CARE E MOTIVUL PROTESTULUI

 

realitatea sportivaliga 1exclusivfotbal