EXCLUSIV | FRF tremură din temelii! 1000 de fotbaliști ies în stradă. Care e motivul protestului

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat luni, 27 septembrie 2021, ora 13:55,
MITING
MITING

FIFPro, Federația Internațională a Asociațiilor Fotbaliștilor Profesioniști, a emis un comunicat dur, la 15 septembrie, intitulat ”Cinci motive pentru care fotbalul românesc trebuie fixat”, în care condamnă practicile din fotbalul românesc.

Printre exemplele de rele practici este clubul Dinamo, care a intrat în insolvență din cauza unor datorii. Alte cluburi menționate de FIFPro sunt FC Brașov SR și FC Buzău, divizionare secunde care care au mutat contractele angajaților de pe o societate pe alta, pentru a scăpa de datoriile către jucători și a-i da afară.

Președintele AFAN, Emilian Hulubei a declarat că din cauza acestor practici, circa 1000 de fotbaliști din România ar putea participa la un miting.

Și în 2012 FIFPro a mai avertizat jucătorii străini. Am fost și noi trași la răspundere fiind acuzați că nu facem mai mult. S-a ajuns la acest comunicat despre problemele din România. Eu reprezint jucătorii împotriva celor 14 persoane care reprezintă cluburile. Eu sunt singur împotriva tuturor.

Orice decizie și modificare de regulament împotriva jucătorilor va fi atacată la TAS. 

E prima dată când jucătorii vor să facă miting. Cel puțin 1.000 de jucători pot participa. Sunt jucători care au jucat 4-5 luni la echipe fără să fie plătiți. Au jucat la o echipă care a intrat în insolvență, apoi unii jucători s-au dus la o altă echipă care a procedat la fel. Astfel, unii jucători au jucat fotbal fără să fie plătiți aproape un an.

FIF Pro ne-a comunicat că e dispusă să finanțeze procese la TAS dacă FRF are regulamente împotriva jucătorilor„, a declarat Președintele AFAN, Emilian Hulubei, în exclusivitate, la Realitatea Sportivă.

Citește și NOI DEZVĂLUIRI DIN FOTBALUL ROMÂNESC DESPRE MECIURI TRUCATE: ,,AU FOST JUCĂTORI CONTACTAŢI ŞI DIN CAUZA LOR S-A TERMINAT MECIUL AŞA”

realitateafrf1000 de fotbaliștiemilian hulubeiromaniamitingexclusiv