SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | Acuze grave după ce un oraș a dispărut de pe harta Ligii 1: „Au fost aduși oameni de prin alte părți ca să ciugulească!”

Articol de George Drafta - Publicat marți, 12 octombrie 2021, ora 13:13,
Stadionul Dan Păltinișanu
Stadionul Dan Păltinișanu

Timișoara nu mai are nicio reprezentatntă la nivelul primului eșalon de patru ani. Situația tinde să devină cea mai dezastruoasă din istoria fotbalului bănățean. 

O singură dată s-a întâmplat ca urbea de pe Bega să se confrunte cu o „secetă” de acest gen. După retrogradarea legendarei Poli Timișoara în 1997, a urmat un gol acoperit doar de apariția intempestivă în 2002 a lui Poli AEK. Iar după ce ACS Poli, o altă construcție hibrid creată în Banat a părăsit prima divizie în 2018 nimeni nu s-a înghesuit să continue tradiția. Silviu Bălace are o explicație pentru situația în care s-a ajuns.

„Sunt o grămadă de oameni de fotbal buni și s-au adus de prin alte părți ca să ciugulească. Se prefac că fac și apoi fug. Fiecare are proiectul lui, și ASU Poli și Ripensia. Fotbalul din Timișoara e foarte jos, sunt multe lucruri negative care pleacă de la copii și juniori. E foarte mult venin în oameni, nu văd un viitor bun pentru sport.

Nu poți să bați din două degete și să faci echipă. Trebuie mai întâi fundația și apoi să faci acoperișul, nu îi văd și nu cred să reușească. Suferim și la capitolul infrastructură, e trist că stadionul e gol. Pe iarbă nu mai activează echipe cum erau odată, situația fotbalului timișorean este foarte tristă. Nu se vede luminița de la căpătul tunelului”, a fost reacția fostului fotbalist al lui Poli, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net.  

În acest moment după 9 etape din sezonul regular, Ripensia și ASU Poli Timișoara, reprezentantele orașului în Liga 2, sunt vecine de clasament pe locurile 12 și 13 având fiecare câte 10 puncte. Deși au început stagiunea cu ambiții mari, cei de la ASU Poli au dezamăgit crunt, în condițiile în care erau considerați printre favoriții la promovarea în Liga 1. Din cauza rezultatelor modeste, Dorin Toma a plecat de pe banca alb-violeților, în locul său fiind instalat Nicolae Croitoru.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | TREI NUME PROPUSE PENTRU VIITORUL FOTBALULUI ROMÂNESC: „SUNT JUCĂTORI PE CARE TREBUIE SĂ ÎI ȚII CONCENTRAȚI”

ripensiarealitateaasu poliregrestimisoarasilviu balace