SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | Amintire de neprețuit pentru un tehnician cu nume din fotbalul nostru: „Meciul acela nu îl pot uita”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 23 septembrie 2021, ora 23:03,
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Ghiță Poenaru a pregătit de-a lungul carierei doar echipe din zona Moldovei. Cu o singură excepție, experiența de pe banca Jiului Petroșani din sezonul 2007-2008.

La FCM Bacău a cunoscut cele mai mari satisfacții. În sezonul 2001-2002 băcăuanii au terminat pe poziția a 6-a, iar „taurii furioși” au învins viitoarea campioană, Dinamo, cu 4-2, după un meci considerat mult timp unul dintre cele mai frumoase din campionatul românesc de după Revoluție. A fost și partida cea mai dragă pentru Ghiță Poenaru.

„Meciul de referință al carierei mele a fost acea victorie cu 4-2 împotriva lui Dinamo, cu golul celebru al lui Cursaru.  Între timp am renunțat la antrenorat din motive de sănătate, așa că stau mai slab cu fotbalul în ultima vreme. Mă ocup de sănătate, de nepoți. Chiar dacă nu mai antrenez, sunt în discuții pentru o colaborare”,  a dezvăluit Ghiță Poenaru, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net.

Erau momente de aur pentru fotbalul băcăuan. Între timp FCM-ul s-a desființat, iar locul ei a fost luat de echipe care încearcă să ducă tradiția mai departe. Aerostarul a reușit în ultimii ani două promovări în „B”, doar că de fiecare dată a retrogradat după un singur an petrecut în al doilea eșalon.

„Sezonul ăsta nu sunt șanse să promovăm vreo echipă la Liga 2, Aerostarul a venit cu foarte mulți tineri, ei sunt de sine stătători. Am fost la meciurile lor, poate în viitor se va crea o singură echipă în oraș. Cu noul proiect copiii care vor fi selectați acum vor putea să facă față peste trei ani la Liga 3 și apoi să atace o poziție de mijlocul clasamentului în Liga 2. Din păcate pentru CSM Bacău și Dinamo Bacău nu a fost loc în oraș, joacă prin niște comune din apropiere și asta nu mi se pare normal”, a mai subliniat fostul tehnician al Bacăului.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | TRANSFERURILE LUI DINAMO, DESFIINȚATE DE UN ANTRENOR CU EXPERIENȚĂ: „I-AU ADUS PENTRU CĂ SUNT ÎN DERIVĂ”

meciul cariereifcm bacaughita poenarudinamorealitatea