EXCLUSIV | Analiza mandatului lui Rădoi după mai bine de un an ca selecționer: „Ar fi fost mai indicat în poziția aia”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 26 februarie 2021, ora 20:01,
rădoi
rădoi

Mirel Rădoi este gata să schimbe fața naționalei din toamna anului trecut atunci când România a ratat calificarea la Euro și a dezamăgit în grupele Nations League. 

Tânărul selecționer are o singură victorie din șase meciuri oficiale pe banca tricolorilor. După mai bine de patru luni de la partida din Irlanda de Nord care ne-a asigurat prezența în urna a doua la tragerea la sorți a preliminariilor CM 2022, Chiricheș & Co se vor duela cu Macedonia de Nord în startul campaniei de calificare pentru primul turneu final găzduit de Orientul Apropiat. Zeno Bundea știe cum poate anula Rădoi minusul cu care a pleacă la drum în viitoarea campanie.

„La cum îl văd din afară știe ce vrea să transmită, cred că e persoana potrivită deși probabil îi lipsește experiența. Prin implicarea și dăruirea lui prin care își dorește să reușească cred că va avea succes.

În poziția aia un antrenor cu mai multă experiență era mai indicat, dar asta nu înseamnă că Rădoi nu va reuși sau că nu este un antrenor extraordinar”, a fost intervenția lui Zeno Bundea, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

mirel-radoi

Rădoi a ajuns selecționer în noiembrie 2019, după plecarea lui Cosmin Contra. Din cauza pandemiei debutul său a fost amânat cu mai bine de șase luni. Barajul în fața Islandei a fost mutat în toamnă și a însemnat pierderea oricărei șanse de calificarea la competiția din vara acestui an. În grupele Nations League, România a terminat pe poziția a treia după Austria și Norvegia, dar înaintea Irlandei de Nord. Punând la soscoteală și amicalul cu Belarus, Rădoi are două victorii, două egaluri și trei înfrângeri ca selecționer al primei reprezentative. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Exemplul care ne poate face încrezători înaintea startului preliminariilor: „Dacă cineva spunea asta, îi râdeam în față”

 

realitatearomaniabilantzeno bundeamirel rădoi