SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | Apel după dezastrul din Europa: „Încă stăm bine, urmează coborârea! Cu domnițe specializate în dansul din buric, deja e prea mult”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat duminică, 01 august 2021, ora 09:55,
Gigi Becali și Mihai Rotaru
Gigi Becali și Mihai Rotaru

Rezultatele echipelor românești în cupele europene de joi, 29 iulie, au stârnit o serie de reacții diverse în lumea fotbalului românesc.

Rând pe rând, FCSB, Sepsi și CSU Craiova au fost eliminate din primul tur din Conference League în care au intrat, al doilea al competiției, de echipe din Kazahstan (Shakhter Karagandy), Slovacia (Spartak Trnava) și Albania (FK Laci).

Despre această situație a echipelor românești în Europa s-a pronunțat și Adrian Porumboiu, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă, care este de părere că rezultatele înregistrate în sportul-rege sunt de fapt o reflexie a întregii societăți autohtone și este de părere că viitorul acestora este unul și mai sumbru. Ceea ce remarcă fostul finanțator de la FC Vaslui este faptul că nu poate exista ”un fotbal sănătos într-o societate nesănătoasă”.

CSU Craiova, sursa foto: Facebook

”Încă stăm bine, mai urmează coborârea. Nu vă impacientați, stați liniștiți, urmează și mai rău. Asta este societatea. Sau ce ați vrea acum, să fim buni la fotbal că în rest suntem varză. Suntem ceea ce suntem. Nu vă uitați ce spectacole avem? Tot felul de șmecheri în funcții cheie, politicieni, care sunt vai de mama lor, ce ați vrea, să ne dezvoltăm la fotbal? Cred că fotbalul este peste.

În ce competiții jucăm noi că nu suntem în stare să luăm banii pe care ni-i pun la dispoziție UEFA. Până la Cristofor Columb, au plecat mulți cu barca, dar la primul val s-au izbit și s-au întors (n.r. despre declarația lui Gigi Becali că vrea să câștige Conference League). Fiecare spune ce vrea.

Ca să schimbi în fotbal, trebuie să schimbi în societate. Sunt sătul de câte abuzuri se fac și nu răspunde nimeni, în posturi cheie, posturi importante. Au depășit și ”inițiativele” cooperativei ce se întâmplă acum. Dar noi ne luăm de fotbal. Lăsați fotbalul în pace. Încă merge bine.

Societatea va fi la un nivel și mai jos, iar după și fotbalul. Cele două sunt mână în mână. La fotbal, când aduci fotbaliști care nu știu să dea o pasă cu exteriorul nu-i atât de grav, dar când ajungi să pui în posturi de conducere domnițe specializate în dansul din buric, deja e prea mult. Dacă fotbalistul nu știe să dribleze, nu e o problemă. Dar când vezi că pui tot felul de analfabeți, uitați-vă ce se întâmplă. De ce să nu luăm în ansamblu și spunem doar de fotbal. Nu are cum să fie un fotbal sănătos într-o societate nesănătoasă”, a declarat Adrian Porumboiu, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.

CITEȘTE ȘI –>> OPINIE | ŞTIINŢA EŞECULUI

fcsbconference leaguecraiovarealitateafotbalsocietateadrian porumboiu