EXCLUSIV | Arestarea lui George Copos, moment-cheie pentru viitorul Rapidului: „Erau extrem de puternici la ora asta!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 10 februarie 2022, ora 15:34,
George Copos
George Copos

George Copos (68 de ani) a fost patronul celor de la Rapid București în intervalul 1993-2013, perioadă în care giuleștenii s-au aflat în prim-planul fotbalului românesc și izbuteau să producă rezultate istorice în cupele europene!

Afaceristul a fost condamnat pe data de 4 martie 2014, de către Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare în „Dosarul Transferurilor”. Tot pe această speță au fost închiși și Mihai Stoica, Gică Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu. În afară de această pedeapsă, Copos mai fusese condamnat cu executare şi în „Dosarul Loteria I” (4 ani), însă a fost eliberat condiționat, după un an și o lună.

Fostul președinte al Rapidului, Grigore Sichitiu, este de părere că pedepsele primite de către oamenii din fotbalul românesc au fost prea dure. Sichitiu consideră că formația de la Podul Grant ar fi fost la un alt nivel în momentul de față, în cazul în care George Copos nu era forțat să iasă din fotbal, ca urmare a evenimentelor care au șocat fotbalul românesc la acea vreme.

„Uitați-vă că și acum apar cinci-șase patroni care sunt în pușcărie. Marian Iancu, „Pinalti”, Ioan Niculae de la Astra, Neculaie de la Brașov. Sunt de acord că au făcut anumite lucruri, dar mi se pare prea repede drumul către Jilava. Unde e fotbalul acum? Sunt 12 echipe în stare de desființare. Eu nu spun că n-au greșit, dar trebuie luat în balanță.

Citește și EXCLUSIV | Conducerea FRF, ‘mitraliată’: „În ce federație din Europa s-a mai întâmplat asta? Nu se poate așa ceva!”

Ce a făcut Copos pentru modernizarea Rapidului și care este marea lui greșeală? Că a făcut mai știu eu ce într-un transfer. Cinci ani a stat Rapidul a stat prin divizile inferioare pentru că l-au executat pe Copos. Dacă George Copos rămânea liber și nu simțea pericolul, eu sunt convins că Rapidul era o echipă extrem de puternică la ora asta.”, a spus Sichitiu, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă HD.

Citește și Mihai Iosif le-a făcut o promisiune uriașă suporterilor rapidiști: „Cu siguranță, la anul ne vom bate la titlu!”

rapidgrigore sichitiudeclaratiiCoposliga 1