EXCLUSIV | Bornescu, tranșant în privința situației de la U Craiova 1948: „La cum îl cunosc pe Mititelu, asta va face”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat luni, 06 decembrie 2021, ora 15:39,
Mircea Bornescu, FC U Craiova 1948
Mircea Bornescu, FC U Craiova 1948

Mircea Bornescu a reacționat după ce Adrian Mititelu jr. a anunţat că gruparea FC U Craiova este de vânzare, după ce a fost contestat de suporteri, în urma rezultatelor slabe înregistrate de echipă în Liga I.

Fostul portar și oficial al celor de la U Craiova 1948 crede că familia Mititelu nu o să vândă U Craiova 1948.

„Este normal să fie dezamăgit pentru că rezultatele nu sunt nici pe departe pe măsura așteptărilor și nici pe măsura investițiilor care s-au făcut în această echipă. Este normal să fie supărați atât el (n.r.: Adrian Mititelu junior) cât și Adrian Mititelu senior pentru că el este cel care ia deciziile. Au pornit din vară cu un proiect nou. Din punctul meu de vedere a fost un proiect greșit. Vara trecută s-au investit foarte mulți bani în jucători străini. Aceștia au venit pe salarii bani și prime la semnătură. Din păcate, acest proiect nu a dat randamentul așteptat. Eu cred că jucătorii aduși nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor suporterilor cât și a conducerii. Au venit mulți jucători noi. La momentul venirii nu se aflau la cel mai înalt nivel, nu au fost nici foarte bine studiați. În schimb, au plecat jucători mai buni și cu salarii mai mici.

Te așteptai de la ei să joace mult mai bine și să-și lase amprenta asupra jocului. Eugen Trică trebuia lăsat să-și continue munca. El cunoștea foarte bine lotul. Cu încă patru jucători foarte bine selecționați, cred că echipa ar fi avut un parcurs mult mai bun.

Proiectul ăsta mi se pare o greșeală. E normal ca suporterii și investitorii să fie dezamăgiți. Greșeala trebuie recunoscută, dar trebuie să se meargă mai departe.

La cum îl cunosc eu pe Mititelu, nu se pune problema să vândă echipa. Niciodată. Dacă totuși va vinde echipa, din punctul meu de vedere, va dezamăgi milioanele de fani din toată țara. Sunt foarte mulți oameni care au rămas lângă această echipă, care au suferit timp de șase ani. Acești suporteri ar fi foarte dezamăgiți și nu cred că Adrian Mitittelu va dori să rămână în istorie cu această decizie de a vinde echipa și de a o cumpăra-o Mihai Rotaru. Adrian Mititelu nu a cedat niciodată chiar dacă i-a fost greu, ca drept dovadă că a avut încăpățânarea de a se lupta cu sistemul. Se află la închisoare din cauza fotbalului. Nu cred că va ceda așa ușor”, a declarat Mircea Bornescu, în exclusivitate, la Realitatea Sportivă.

U Craiova 1948 a fost învinsă în ultima etapă de FC Voluntari, 0-2, iar fanii s-au revoltat la adresa conducerii. FC U Craiova ocupă locul 14 în clasament, de baraj pentru menţinere, cu 15 puncte.

Citește și PELUZA SUD ’97 REACȚIONEAZĂ LA ANUNȚUL LUI MITITELU JR.: „DECÂT SĂ FIE PATRON LA CRAIOVA, MAI BINE SE DESFIINȚEAZĂ ECHIPA”

mircea bornescuexclusivrealitatealiga 1fc uc raiova 1948adrian mititelufotbal