EXCLUSIV | Burleanu, făcut praf după numirea lui Rădoi! „E ca la Bravo, ai stil!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 26 noiembrie 2019, ora 14:51,
Radoi

Modul în care Federația Română de Fotbal l-a instalat pe Mirel Rădoi ca antrenor la naționala mare a fost criticat de Vivi Răchită, secund în mandatul lui Victor Pițurcă pe banca României. 

Vivi Răchită ridică o problemă importantă, la care conducerea FRF nu s-a gândit deloc. Fost antrenor secund la națională în mandatul lui Victor Pițurcă, Răchită este de părere că Burleanu și ai lui au comis aceeași greșeală și la numirea lui Cosmin Contra, greșeală care a dus, în cele din urmă, la pierderea autorității în vestiar.

Sper să fie omul potrivit în acest moment pentru echipa națională. Mie nu mi-a plăcut modalitatea în care a fost numit. Adică din 7-8 variante despre care s-a discutat public, a rămas el. La fel a fost și cu Cosmin Contra. A fost a treia soluție, după Dan Petrescu și Hagi, iar aceste lucruri s-au aflat.

Jucătorii sunt foarte atenți la astfel de lucruri. Din cauza asta, Cosmin Contra a sfârșit prin a scăpa vestiarul.

Zici că FRF a făcut o prezentare cu 7-8 antrenori, i-a pus să defileze și l-a ales pe Rădoi ca la „Bravo, ai stil”. Antrenorul trebuie să aibă autoritate, iar conducerea FRF trebuia să fie atentă la aceste lucruri. Nu poți să vorbești despre nu știu câte variante și apoi să o prezinți pe cea cu care ai rămas”, a spus Valeriu Răchită pentru realitateasportiva.net

Înainte de demisia lui Contra, președintele comisiei tehnice de la FRF, Mihai Stoichiță, lăsa să se înțeleagă că Dan Petrescu și Hagi sunt primele variante, cum au fost, de altfel, și la numirea lui Contra. Primii doi au refuzat, așa că s-a ajuns la soluția Contra.

„Data trecută, primii ofertaţi au fost Dan Petrescu şi Hagi. A treia propunere a fost Cosmin Contra.

Am fost transparenţi, dar în fotbal există un risc, a încercat, nu a reuşit. Acum vom vedea care sunt propunerile, le vom face publice. Aş fi un nebun să zic că nu sunt în vederi Petrescu şi Hagi! Problema e să vrea şi ei!”, a spus Stoichiță.

Răchită spune însă că Mirel Rădoi are argumentul rezultatelor obținute cu naționala de tineret.

„Este diferență mare între a antrena un club și a antrena la națională. Mandatul lui Mirel Rădoi la FCSB nu se pune, dată fiind situația de acolo, pe care o știe toată lumea. La U21, a avut însă rezultate remarcabile„, a mai declarat Vivi Răchită.

În primul său mandat la Petrolul, Răchită îl promova, de la juniori, pe Constantin Budescu, cel care, la acel moment, nu avea 17 ani împliniți.

Promovarea jucătorilor tineri la naționala mare trebuie făcută treptat, spune Răchită. Iar barajul din martie pentru calificarea la Euro trebuie abordat cu o echipă formată, majoritar, din jucători cu experiență.

Sunt meciuri extrem de importante, cu miză foarte mare și cu presiune. Cred că va trebui să mergem pe mâna celor mai experimentați. Este adevărat că Rădoi îi cunoaște foarte bine pe cei care provin de la tineret. El este cel care decide și trebuie să-i simtă pe cei care pot ajuta naționala mare”, a încheiat Vivi Răchită.

 

mirel rădoinationalavivi rachitaburleanu
dinamo juniori salarii

Salariul cu care Dinamo îi „atrage” pe fotbaliștii tineri: „Câștigă cât o femeie de serviciu”

mihai-dogaru

Un fost oficial de la Petrolul, condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru dare de mită