EXCLUSIV | „Când intră VAR-ul se vor prelungi meciurile cu 15-20 minute”. Profeția unui oficial din fotbalul nostru

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022, ora 17:44,
Sursa foto- Photo: Matthias Schrader/AP POOL/dpa, Profimedia Images
Sursa foto- Photo: Matthias Schrader/AP POOL/dpa, Profimedia Images

Greșelile de arbitraj s-au înmulțit în ultima vreme și tot mai multe cluburi sunt dezamăgite de prestațiile fluierașilor. 

Multe dintre grupările pe primă ligă așteaptă aparișia arbitrajlui video ca pe o gură de oxigen. Însă Marcel Pușcaș consideră că în acel moment va avea o altă problemă.

„Arbitrii sunt singurii amatori din contextul fotbalistic româesc, ei nu trăiesc din arbitraj, mai au si alte slujbe, sunt și plătiți bine. Fluieră niște meciuri și când greșesc ne facem că îi pedepsim câteva etape. Toată lumea așteaptă asest VAR, dar la câte greșeli sunt pe parcursul unui joc fiecare meci va dura cu 15-20 de minute în plus.

Asta pentru că arbitrii sunt slabi pregătiți. Noi am pierdut 8 puncte pe mâna arbitrilor, dacă le aveam pe astea eram acum pe locul 8-9 în clasament. Am vorbit cu domnul Bodescu în ziua meciului, l-am sunat și m-a asigurat și el și observatorul partidei că va fi un arbitraj corect și să nu ne facem probleme”, a fost reacția lui Marcel Pușcaș, în exclusivitate în emisiunea Unu` la 1, de pe Realitatea Sportivă HD. 

Conducătorul din Bănie refuză să creadă că aceste greșeli ale arbitrilor împotriva echipei sale fac parte dintr-un plan menit să destabilizeze nou-promovata.

„E prea mult spus că nu suntem doriți în Liga 1, cine e dorit ? Hagi e un personaj iubit de către toti ? Este o vină și la noi pe care ne-o asumăm, dar sunt și vini colaterale pe care nu ni le mai putem asuma. Nu ne putem opune acestor greșeli de arbitraj. Nu vreau să ajung la teoria conspirației, toți ne plângem de arbitraj, nu doar noi.

CITEȘTE ȘI –>> Ania Caill, mesaj dur după ce i s-a refuzat participarea la Jocurile Olimpice de iarnă: „Mi-ați luat patru ani din viață!”

am avut discuții și cu persoane de la CCA care ne spun că arbitrajul nu e mai rău decât jocul, poate e drept. Noi încercăm să facem să meargă lucrurile mai bine și ei susțin la fel, însă noi avem de pierdut în urma unui meci de fotbal, ei nu. Ia să nu își nici domnul Coza salariul vreo câteva luni și atunci măcar trăim cu conștiința curată că atât poate, dar putem să îi și suspectăm de una și alta. Ar trebui profesionalizați arbitrii din Liga 1 așa cum este și în Italia”, a mai punctat reprezentantul grupării din Bănie. 

Pușcaș consideră că problema rezidă și din faptul că mulți dintre purtătorii de fluier nu au jucat fotbal sau mai rău, nici nu sunt pasionați de munca pe o care o fac.

„Trebuie să soliciți și un control la oftalmolog dacă nu vezi. Și îl suspenzi până își rezolvă problema cu dioptriile. Nu am cerut niciodată clemență, sau să ne ajute cineva. Arbitrii trebuie să citească o singură carte, regulamentul. Marii arbitrii ai acestei țări au jucat fotbal și au făcut-o în Liga 1 și Liga 2, simțeau jocul altfel. 

Ei sunt la orchestra simfonică, dar nu au făcut Școala Populară. Daca nu ai o pasiune pentru fotbal de mic, ai deodată pentru arbitraj la 19 ani? Citești o carte și simți ce e în mintea fundașului central? Din punctul nostru de vedere Coza nu ar trebui să ne mai arbitreze. Dar dacă fiecare echipă recuză câte 2-3 arbitrii se alege praful de lotul de primă divizie, trebuie să aducem de la alte eșaloane pe urmă”, a mai atenționat președintele clubului patronat de Adrian Mititelu.  

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Marcel Pușcaș nu îl iartă pe arbitrul Ionuț Coza: „Nu e prima oară când ne dezavantajează”

 

arbitrajfc u craiovaVARpuscas