EXCLUSIV | Candidat surpriză la șefia FRF! Propunerea făcută în direct la TV

Articol de Alexandru Dan - Publicat miercuri, 16 iunie 2021, ora 15:00,
frf-burleanu
frf-burleanu

Numele actualului președinte al Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este din ce în ce mai mult pus sub semnul întrebării, astfel că în momentul de față nu se știe dacă acesta va mai candida și la următoarele alegeri!

În urmă cu puțină vreme, Răzvan Burleanu a fost numit oficial în funcția de consilier al FIFA, pentru un mandat de 4 ani. Salariul șefului Federației va fi de 210.000 de euro pe an, atât cât primesc și ceilalți membri, în timp ce o diurnă este de 700 de euro. Consiliul FIFA este cel care răspunde, printre altele, de direcția strategică a forului, politicile și valorile FIFA, cu accent special pe organizarea și dezvoltarea fotbalului.

 

Această nouă mutare îi poate aduce însă renunțarea la candidatura în ceea ce privește un nou mandat la șefia FRF. Fostul mare arbitru român, Ion Crăciunescu, a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă despre șansele ca Burleanu să renunțe la funcția pe care o ocupă fruntea fotbalului românesc și este de părere că plecarea sa este una necesară în momentul de față. Totodată, Crăciunescu l-a nominalizat pe Cristi Balaj, actualul președinte al Agenției Naționale Anti-Doping, drept cel mai potrivit succesor al lui Burleanu la FRF.

„Eu mi-aș dori ca Răzvan Burleanu să renunțe la funcția sa de la FRF. Și nu spun asta doar ca să mă întorc eu la Comisia Centrală a Arbitrilor. El a pierdut niște oportunități foarte mari în fotbalul românesc. Ai generația asta tânără, Cristi Balaj, Alexandru Tudor, chiar și Adrian Porumboiu, pe care îi puteai aduce la conducere.

 

L-aș vedea pe Cristi Balaj candidat ca președinte al Federației. De ce nu? Are toate calitățile și să nu uităm că în momentul de față ocupă o funcție într-o instituție foarte greu de condus, ANAD. Face treabă acolo și a avut curajul să ia niște măsuri foarte bune. Și atunci vin și vă întreb, cum să lași deoparte oameni de acest fel?”, a spus Ion Crăciunescu, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.

 

Citește și EXCLUSIV VIDEO | REACȚIE DURĂ DUPĂ INUNDAȚIA DE LA NATIONAL ARENA: „CEA MAI SCUMPĂ OPERAȚIE A DOCTORULUI OPRESCU: 234 DE MILIOANE DE EURO”

burleanudeclaratiirealitateabalajcraciunescufrf