EXCLUSIV | „Cu Rădoi, 99 % ne calificăm la Euro 2024!”. Un fost mare fotbalist cere continuitate la națională

Articol de George Drafta - Publicat marți, 16 noiembrie 2021, ora 18:57,
Mirel Rădoi, sursa foto: frf.ro
Mirel Rădoi, sursa foto: frf.ro

Selecționerul este pe cale să se despartă de prima reprezentativă după ce a ratat obiectivul calificării la Cupa Mondială de peste un an.  

Dar există și suporteri ai antrenorului de 40 de ani care consideră că cea mai bună variantă ar fi ca el să rămână la conducerea tricolorilor. Mai ales după felul cum a arătat naționala în această toamnă. Dănuț Lupu le transmite un mesaj clar șefilor FRF.

„Părerea mea e că poate ar trebui ca selecționerii să primească mai multă continuitate, pentru că e greu să faci o echipă națională atât timp cât te întâlnești de vreo 4 ori pe an cu jucătorii și timpul de pregătire înaintea jocurilor e de vreo 3-5 zile. La cum am arătat în ultima vreme, Rădoi ar trebui să rămână, dar noi românii nu avem răbdare. Vrem rezultate dacă se poate chiar și mâine. Dar nu ținem cont că e o generație nouă, cu mulți jucători tineri.

Dacă toată lumea te critică și nu ți se acordă încredere, e mai greu să îți dorești să rămâi. L-a lăudat cineva în toată perioada asta? Jucătorii nu pot să spun că sunt extraordinari, dar cu ei trebuie să mergem înainte. Ne lipsește un lider, care să poată să decidă un meci de unul singur.  Eu cred că dacă rămâne Rădoi, cu prestațiile pe care le-am avut în ultimele 3 jocuri, 99 % ne calificăm la Euro 2024!”, a fost sigur pe el Dănuț Lupu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

CITEȘTE ȘI –>> NIMENI NU SE MAI AŞTEPTA LA ASTA! ILIE NĂSTASE ŞI CIPRIAN MARICA S-AU ÎMPĂCAT

La Euro 2024 vor fi 24 de naționale la turneul final. Preliminariile vor avea loc în perioada martie-noiembrie 2023. Vor fi zece grupe la fel ca în calificările pentru Cupa Mondială din Qatar, dar de această dată primele două clasate din fiecare grupă vor obține calificarea directă pentru competiția de peste trei ani.

Germania în calitate de gazdă are asigurată participarea la turneul continental. Celelalte trei locuri vacante vor fi stabilite în urma unor baraje funcție de clasările din Liga Națiunilor. 12 echipe, în afara celor deja calificate vor avea dreptul de a disputa aceste play-off-uri. Tragerea la sorți a grupelor preliminare va avea loc pe 9 octombrie 2022 la Frankfurt.

Sursă foto: uefa.com

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | MUTU NU ESTE O VARIANTĂ PENTRU POSTUL DE SELECȚIONER: „TREBUIE SĂ MAI STEA CÂȚIVA ANI LA ECHIPELE DE CLUB!”

realitatearădoidanut lupuromaniaeuro 2024