EXCLUSIV | Cum a calculat FRF suma necesară pentru instruirea arbitrilor? „Astea trebuie plătite”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 11 martie 2021, ora 20:32,
arbitrii Liga 1

Forul de la Casa Fotbalului a anunțat că pregătirea fluierașilor pentru acomodarea cu sistemul VAR costă 550.000 de euro. 

Iar banii nu ar fi disponibili în vistieria FRF. Ciprian Paraschiv a explicat cum s-a ajuns la o sumă atât de mare, anunțată de oficialii instituției.

„Ni s-au prezentat costurile defalcate, cred că cei mai mulți bani se dau pe faptul că arbitrii ar trebui să vină 3-4 zile pe săptămână la instruire o perioadă destul de lungă. Vă dați seama că arbitrajul nu este profesionist la noi în țară, majoritatea arbitrilor mai au și altă meserie.

Iar dincolo de cheltuielile de deplasare și cazare ar mai fi vorba și de o diurnă, plus că mai sunt și unii arbitri care renunță și vin alții din urmă. Deci costurile sunt continue, aici cei de la FRF vă pot spune mai clar pentru că eu atunci am ieșit din sală”, a fost comentariul lui Ciprian Paraschiv, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Opt luni este perioada de probă, în care fluierașii trebuie să se adpateze la noua tehnologie.

„Instruirea arbitrilor trebuie să o facă CCA, probabil vor trebui să vină și 2-3 mentori și de afară. CCA acționează ca o instituție independentă, îmi aduc aminte că atunci când eram și eu în Federație se păstra distanța să zic așa. 

Dar până la urmă se află în subordinea FRF, așa cum este și cazul Ligii, pentru că  fotbalul românesc este guvernat de Federație”, a mai atenționat Paraschiv. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Propunerea venită din partea unui membru al Comitetului Executiv în scandalul implementării VAR: „Să se ocupe ei de proiect”

costurirealitateaVARCiprian Paraschivfrfinstruire arbitri
eriksen3

Pompiliu Popescu, despre starea de sănătate a lui Eriksen: „Are o afecțiune cardiacă!”

eriksen1

Primele reacții după ce Eriksen s-a prăbușit pe teren: „Haide Chris, fii puternic!”