EXCLUSIV | Cum s-a schimbat fotbalul în perioada pandemiei: „Se observă o scădere de randament”

Articol de George Drafta - Publicat marți, 01 decembrie 2020, ora 22:46,
stadion gol

În România, revenirea spectatorilor pe stadioane s-a tot amânat. Evoluția numărului de cazuri de coronavirus nu le-a permis autorităților să deschidă din nou porțile arenelor din Liga 1. 

Ultimul meci jucat cu public a fost la începutul lunii martie.

„Sincer mi se pare foarte urât, foarte puține meciuri se ridică la nivelul de dinainte când erau suporteri. În Anglia, Spania, fanii chiar trăiau intens meciurile. Sunt jucători care atunci când simt presiunea suporterilor randamentul lor crește cu 10-15 %. 

Majoritatea jucătorilor se simt altfel când joci cu stadionul plin și suporterii fac atmosferă, acum e totul fără sare și piper. Gândiți-vă cum ar arăta meciuri din Liga 2 precum U Cluj – Rapid, U Craiova – Rapid, Craiova – Petrolul, Petrolul – Rapid cu suporteri, ce atmosferă s-ar crea pe stadioane”, a declarat Mircea Bornescu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Patru dintre echipele la care a jucat Bornescu sunt văduvite de absența fanilor din tribune. Petrolul, FC U Craiova, U Cluj și Rapid se luptă pentru promovare.

„Sunt mândru că am jucat la aceste echipe, sunt echipe cu tradiție, cu suporteri și istorie în spate. Sunt onorat că am trecut pe acolo. Am fost onorat să îmbrac tricoul formațiilor respective și să fiu aclamat de suporterii lor. Ar fi o satisfacție enormă pentru mine să ajungă toate în Liga 1. 

Tot fotbalul românesc are nevoie de echipe cu mare tradiție în spate, cu suporteri foarte mulți. Fotbalul românesc a suferit din acest motiv, iar dacă s-ar întâmpla această minune aș fi un om foarte fericit. Am toate fularele echipelor la care am jucat. Ne dorim să vedem spectacol și pe teren și în tribune„, a mai nuanțat fostul portar. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Aspectul pozitiv evidențiat după campania tricolorilor în Nations League: “Îmi place acest lucru”

 

echipe cu traditierealitateastadioane goalerandament scazutmircea bornescu
dragusin

O nouă ofertă pentru Radu Dragușin! Intenția clară a fundașului român

78-profimedia-0615395245

Reacții după victoria Italiei la debutul EURO 2020: „Germania o poate învinge într-un meci direct”