EXCLUSIV | Cum va fi tranșată problema convocărilor pentru luna de foc a naționalelor României: „E primordial”

Articol de George Drafta - Publicat luni, 22 februarie 2021, ora 22:18,
nationala bucurie
nationala bucurie

După cel mai rapid start de an din istoria Ligii 1, campionatul va lua pauză pentru prima oară în 2021 cu ocazia partidelor echipelor reprezentative programate în luna martie. 

Atunci, selecționata lui Mirel Rădoi va debuta în preliminariile CM 2022, în timp ce naționala U21 a lui Adrian Mutu va disputa meciurile din grupele turneului final al CE de tineret. Din cauza pandemiei aceste jocuri se suprapun ca perioadă de desfășurare.

Inițial, competiția rezervată tineretului era stabilită să aibă loc în intregime la finalul sezonului. Iar schimbarea de optică a UEFA a generat o situație inedită în care jucători eligibili pentru echipa U21 să poată fi utili și naționalei mari.

„Mirel Radoi își va alege jucătorii de care are nevoie, primordială este prima echipă și după cea de tineret, nici nu intră in discuție. Mirel Radoi dacă va avea nevoie de un jucător de la tineret cu siguranță îl va lua în lot pentru prima reprezentativă. Orice jucător care va consideră că îl poate ajuta va fi cu siguranță acolo”, este convins Laurențiu Diniță, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Fost coechipier atât cu Rădoi cât și cu Dică, Diniță nu este de acord cu poziția exprimată de secundul selecționerului care a afirmat că jucătorii eligibili pentru naționala de tineret nu vor fi convocați la prima reprezentativă dacă se consideră că ei ar putea fi folosiți doar 20 de minute.

„Eu aș spune că dacă ar juca 20 de minute și ne-ar câștiga meciul i-aș aduce la echipa mare, jucătorul nu trebuie să joace 90 de minute. Trebuie să își facă treaba atât cât intră pe teren. Dacă intră pe teren cinci minute, marchează și câștigi cu 1-0 înseamnă că și-a făcut datoria și a adus punctele necesare”, a concluzionat fostul stelist. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Cum arată calculele pentru promovare după prima etapă de „B” din 2021: „Ele trei vor avea întâietate la promovare”

romanialaurentiu dinitaromania u21CE de tineretrealitateamirel rădoipreliminarii CM 2022convocari