EXCLUSIV | Dan Petrescu, antrenorul care poate revitaliza naţionala: ,,E omul rezultatului”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 07 decembrie 2021, ora 18:16,
DAN PETRESCU, Foto: Federico Proietti/ESPA-Images (Profimedia)
DAN PETRESCU, Foto: Federico Proietti/ESPA-Images (Profimedia)

Federaţia Română de Fotbal este în cautare de selecţioner, după ce Mirel Rădoi a decis să nu continue la prima reprezentativă, mai ales că a ratat calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022.

După ce nu a pututu ajunge la o colaborare cu Gică Hagi sau Răzvan Lucescu, Federaţia s-a reorientat. Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă îl vor antrenor la prima reprezentativă pe Dan Petrescu, cu care s-au şi întâlnit la Cluj. Antrenorul anunţă însă că va lua o decizie după ce echipa sa va disputa toate meciurile rămase din 2021.

Cornel Şfaiţer, managerul general al celor de la Sepsi OSK, a vorbit despre situaţia echipei naţionale. Acesta este de părere că Dan Petrescu este cel care poate aduce plusul de care are nevoie naţionala, pentru că este ,,omul rezultatului”.

Citeşte şi GICĂ POPESCU, ALĂTURI DE NICOLAE CIUCĂ: ,,VOI CONTINUA DIN POZIŢIA DE CONSILIER AL PRIM-MINISTRULUI”

,,De obicei echipa naţională nu se refuză. E clar că te gândeşti bine la un selecţioner şi cred că Dan Petrescu la momentul acesta este antrenorul care merită să fie la echipa naţională. Ceea ce a antrenat până în acet moment şi în campionatele externe, la nivel de club, a câştigat trofee ca jucător, ca antrenor. E omul rezultatului. 

În primul rând, e antrenorul care face rezultatul. De asta are nevoie echipa naţională în acest moment greu. Eu cred că e cel mai îndreptăţit şi cel mai în măsură să fie la echipa naţională. Eu cred că nu e o problemă, va înţelege clubul. Aici, Dan Petrescu va avea posibilitatea să-şi aleagă jucătorii, fiind selecţioner. Tot timpul a fost nemulţumit la CFR, s-a confruntat cu probleme când a dorit să achiziţioneze jucători. Într-un timp şi-a dorit mai mult, să bată în grupele Europa League, Champions League. Ca selecţioner ai la dispoziţie o listă cu 100 de jucători, atât din campionatul intern, cât şi extern. Aici poţi să îţi alegi jucătorii care dau totul, care se pot integra în sistemul lui de joc. 

E cea mai bună. E omul de care are nevoie de echipa naţională. Naţionala are nevoie de rezultate.’‘, a declarat Cornel Şfaiţer, pentru Realitatea Sportivă.

Citeşte şi EXCLUSIV | DAN PETRESCU, ÎNDEMNAT SĂ ACCEPTE PROPUNEREA FRF: „NU SE ȘTIE CÂND VA MAI AVEA ȘANSA ASTA”

cornel sfaiterfrfdan petrescurealitateaechipa nationala