EXCLUSIV | Dan Petrescu, îndemnat să accepte propunerea FRF: „Nu se știe când va mai avea șansa asta”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 07 decembrie 2021, ora 16:54,
Dan Petrescu. Foto: Profimedia
Dan Petrescu. Foto: Profimedia

Antrenorul CFR-ului a fost ofertat de oficialii de la Casa Fotbalului pentru a prelua naționala României în acest sfârșit de an. 

Tehnicianul a cerut timp de gândire iar în mai puțin de două săptămâni va anunța decizia pe care a luat-o. Florin Lovin știe cum ar proceda dacă ar fi în locul „Bursucului”.

„La CFR tot a fost și a venit, la națională nu știu când mai are ocazia aceasta, este clar în top 3 antrenori români ai momentului. Probabil chiar dacă Mirel a implementat o filosofie frumoasă de libertate pentru jucători, Dan Petrescu va vrea să facă o echipă mai pragmatică cu siguranță, care să joace la rezultat.

Eu sunt dezamăgit că Mirel nu a continuat, S-au văzut progresele din ultima vreme, echipa arăta bine, jucătorii se atașaseră de el. Putea să aibă rezultate pe viitor. El știe de ce a făcut acest pas, noi am fost colegi, este important să înțelegi prin ce a trecut”, a mărturisit Florin Lovin, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | UN CELEBRU ATLET A MURIT ÎN ZIUA ÎN CARE A ÎMPLINIT 24 DE ANI, CHIAR ÎN TIMPUL UNEI CURSE

Fostul fotbalist simte cum echipele reprezentative pierd tot mai mult teren în lupta cu cele de club. Iar jucătorii sunt tot mai puțin atașați de culorile naționale.

„În ziua de astăzi fotbalul este o afacere, doar banul contează, principiile mai puțin. Vorbim de toate naționalele aici, fotbaliștii își câștigă banii de la cluburi. La naționale se pot alege cu accidentări, plus că volumul de jocuri este foarte mare. Unii ar putea disputa chiar și 70 de meciuri într-un an calendaristic și astfel acumulează o oboseală enorm de mare”, a mai adăugat Florin. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | UN FOST JUCĂTOR DE-AI LUI ȘUMUDICĂ EXPLICĂ RUPTURA ANTRENORULUI DE CFR: „DOUĂ FILOSOFII TOTAL DIFERITE”

nationalalovincfr clujofertarealitateaselectionerPetrescu