EXCLUSIV | Dezvăluire incredibilă în privința Ligii 2: „FRF organizează ilegal competiția!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 04 martie 2021, ora 18:48,
frf liga 2
frf liga 2

Dacă prima divizie se află sub jurisdicția LPF, eșalonul secund este patronat în continuare prin deciziile luate la Casa Fotbalului. 

„LPF 2 există, înființată în România cu CIS obținut la data 10.06.2014, președinte ar fi Auraș Brașoveanu, cel care era și membru în Comitetul Executiv. Dar cum să reprezinte FRF dacă el este președinte la LPF 2? Ar trebui să aibă interdicție să ocupe orice funcție. 

Conform legilor LPF 2 este singura care poate să organizeze o competiție la nivelul Ligii 2. Federația organizeaza ilegal această competiție. Știți care este sancțiunea? Retragerea CIS de către MTS si asta înseamnă pentru FRF să nu mai organizeze nimic”, a precizat Tudor Iacov, președintele Progresului, club de Liga 4, în exclusivitate în emisiunea Realitatea Sportivă. 

Acesta susține că și activitatea Comitetului Executiv nu are de asemenea acoperire juridică.

„I s-a permis să funcționeze de către instanțe, dacă era control din partea MTS nu s-ar fi ajuns la situatia de astăzi în care este FRF. Pentru FRF va veni decontul după ce se va confirma că acel ajutor de 5000 de euro s-a dat și cluburilor de drept public, lucru interzis de FIFA și UEFA.

Să nu uităm că forurile internaționale ne dau 100.000 de euro pentru dezvoltarea arbitrajului, sunt obligați să implementeze VAR-ul”, a mai punctat Iacov. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Acuzația gravă făcută de Adrian Porumboiu în scandalul VAR: „Sunt structuri de tip mafiot”

liga 2LPF 2tudor iacovrealitateafrforganizare