SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | Dezvăluirea care schimbă tot ce s-a știut până acum: „În registrul sportiv al FRF, Burleanu nu figurează ca președinte!”

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021, ora 16:22,
Mircea Sandu și Răzvan Burleanu
Mircea Sandu și Răzvan Burleanu

Tudor Iacov a atenționat opinia publică cu privire la lipsa de implicare a MTS în activitatea Federației Române de Fotbal. 

Deși la preluarea mandatului, ministrul Eduard Novak afirma că va dispune un control la forul de la Casa Fotbalului, președintele Progresului spune că nici până acum lucrurile nu au avansat în această direcție.

„Acest MTS nu face nimic în sensul controlării FRF să vadă dacă lucrurile sunt în regulă. Ei nu fac niciun control să vadă dacă lucrurile sunt în regulă. După acel control al Guvernului, MTS a fost mandatat să verifice registrul sportiv al FRF, unde trebuie să apară membrii și conducerea. Și nu mai apr din 2006.  Și atunci cum îi spui președinte lui Burleanu?Când ai un registru sportiv în subordinea ta și apare Mircea Sandu președinte și în ziua de azi.

MTS nu este condus de Novak, ci de o echipă în care se află și un profesor de greacă veche. Avem un minister al Sportului care se ocupă de politicile de sport din România. Când MTS organizează cursuri de antrenori și ști că există o Școală de antrenori la FRF trebuie să îi verifici legalitatea, este o obligație. MTS are hârtiile de la mine în care solicit să se verifice situația, dar sunt de 6 luni la ei”, a precizat Tudor Iacov, în exclusivitate în emisiunea Realitatea Sportivă.  

Iar acesta nu se oprește aici cu dezvăluirile. Atacă și legalitatea Școlii de Antrenori din cadrul FRF.

„Au apărut scandaluri cu antrenori care au fost sancționati că nu au licență PRO. Școala Federala de Antrenori 
funcționează în cadrul FRF, dar aceasta numindu-se școală trebuie să fie autorizată de statul român și nu e autorizată. Chiar dacă aparține Federatiei, când pregătește antrenori iar ei plătesc o grămadă de bani, ei pot să organizeze respectivele cursuri, dar cu respectarea legii. Adică să fie autorizați. 

Agenția Română de Asigurare a Calității Învățământului Universitar autorizează pe oricine în România are în intenție să facă o școală. Fiind școală de antrenori Ca să poți să lucrezi în domeniul ăsta și să faci instruire cu respectivii antrenori trebuie să fii autorizat, durează între 2-3 ani să obții această autorizație”, a mai indicat Tudor Iacov. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | ACUZE EXTREM DE DURE: „POLITICUL SE IMPLICĂ ÎN MOD DIRECT ÎN FOTBAL”. CARE SUNT INTERESELE

 

registru sportuluicontrolfrfşcoala federală de antrenorimtsrealitateatudor iacov