EXCLUSIV | Exemplul oferit fotbaliștilor de astăzi de un fost căpitan al lui FC Argeș: „Atunci am căpătat curaj”

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, ora 00:28,
fc arges

FC Argeș a revenit în Liga 1 în această vară după 11 ani de absență din primul eșalon.

Departe de pretențiile echipei de aur a Piteștiului din anii ’70, alb-violeții încearcă să facă față deocamdată pe prima scenă a fotbalului românesc. Unul dintre cei care a contribuit la succesele din trecut, Remus Vlad, este cu ochii pe cei care încearcă să readucă echipa din Trivale în top.

„Văd că au rezultate contradictorii, există un entuziasm în acest moment după această promovare. Cei cu nume au plecat, iar acum au un antrenor foarte tânăr pe care nu îl cunosc. Dar așa am apărut toți în antrenorat, iar apoi ne-am făcut un nume datorită rezultatelor”, i-a analizat pe argeșeni Remus Vlad. 

Cu o echipă fără foarte mare experiență, jucătorii care îmbracă astăzi tricoul alb-violet îl pot avea ca model pe Remus Vlad, căpitanul primei echipe care aducea titlul în vitrina lui FC Argeș. Se întâmpla în 1972. Iar la scurt timp, campionii de atunci au răpus chiar marele Real Madrid.

„Ne-a dat un avânt deosebit, nouă jucătorilor, acea partidă câștigată cu 2-1 în Cupa Campionilor Europeni. Eu eram deja de 4 ani la echipă. Îmi aduc aminte că în 1968, la scurt timp după ce am ajuns la FC Argeș, am jucat în cupele europene cu Leixoes Porto. 

În turul din Portugalia, am reușit să anihilez un adversar cu alura lui Eusebio, iar acest lucru mi-a dat un curaj nemaipomenit pentru manșa secundă. Aceste dueluri ne-au ajutat să ne formăm ulterior și ca antrenori”, a povestit în exclusivitate pentru realitateasportiva.net, Remus Vlad.  

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Un nume mare al fotbalului românesc povestește ultima sa experiență: “De asta s-a oprit proiectul”

realitateareal madridamintiriremus vladfc argeș
immo-profimedia-0615395249

Reacții după victoria Italiei la debutul EURO 2020: „Germania o poate învinge într-un meci direct”

SS Lazio v Cagliari Calcio, Serie A, Football, Stadio Olimpico, Rome, Italy – 07 Feb 2021

Răzvan Marin, dorit cu insistență de Olympique Lyon! Francezii au făcut prima ofertă pentru român