EXCLUSIV | Fost internațional român, dezamăgit de situația în care se află fotbalul românesc: „De aceea suntem unde suntem”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat marți, 18 ianuarie 2022, ora 18:26,
CFR Cluj – FCSB, sursa foto: FCSB/Facebook
CFR Cluj – FCSB, sursa foto: FCSB/Facebook

Adrian Iencsi (46 de ani) s-a arătat dezamăgit de situația în care se află fotbalul românesc. Fostul fotbalist a subliniat problemele de la Dinamo, dar și de conflictul dintre CSA Steaua și FCSB, sau cel de la Craiova.

Parcă fotbalul nu mai are aceeași calitate. În anii ’90 fotbalul avea o calitate mai bună, deși terenurile erau mai proaste. Trebuie să găsim înțelegeri la conducători. Lipsește respectul reciproc.

Dacă îmi spunea cineva acum 10-20 de ani că Rapid să fie retogradată, să ajungă în Liga a 4-a, apoi ca Dinamo să fie în situația asta, nu credeam. Competiția este când lupți cu echipele puternice. Chiar dacă am jucat la un club rival mi-aș dori ca Dnamo să rămână în prima ligă. Mi-aș dori să vad echipele de tradiție implicate în cupele europene. Să ne facem o bună imagine a țării noastre.

FCSB e Steaua sau nu este Steaua, echipa din Liga a 2-a este Steaua sau nu este, eu vreau să știu exact cine este Steaua. La Craiova la fel, s-a ajuns într-o situație în care există atât de multe societăți. Cu toții suntem vinovați, și eu sunt vinovat, nu pot da vina pe o persoană anume.

Hai să facem ceva sănătos, curat. Fără rivalitate nu poți avea rezultate. Felicitari pentru CFR Cluj, dar nu este posibil ca o singură echipă sa domine fotbalul românesc de 5, 6, 7 ani. De accea suntem unde suntem„, a declarat Adrian Iencsi, în exclusivitate, la Realitatea Sportivă HD.

IENCSI-5

Postul de televiziune Realitatea Sportivă HD se poate vedea în grila operatorului RCS/RDS, PE CANALUL 145.

Fostul fundaș central a fost campion cu Rapid în 2003. Ca antrenor, Adrian Iencsi le-a pregătit de-a lungul timpului, pe FC Hunedoara, Turrris Turnu Măgurele, Foresta Suceava, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj, Rapid U 19, CS Universitatea Craiova II și Rapid.

Citește și EXCLUSIV | Adrian Iencsi, dezvăluiri din cariera de fotbalist: „A fost antrenorul care făcea o pregătire fizică spartană”

fotbaldinamoadrian iencsirapidcfr cluj