EXCLUSIV | Fostul jucător al Stelei care crește noua generație de fotbaliști ai României: „Feedbackul e foarte bun”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 22 iulie 2021, ora 10:39,
Copiii de la FC Nana Juniors
Copiii de la FC Nana Juniors

După ce a abandonat cariera de jucător Nana Falemi a continuat să rămână în fenomen. Dacă alții au ales să urmeze un drum în antrenorat sau în management sportiv, fostul internațional camerunez s-a orientat către sectorul juvenil. 

A construit de la zero un proiect care pe zi ce trece devine tot mai tentant pentru micuții care vor să deprindă tainele celui mai popular sport al planetei. Iar fostul mijlocaș încearcă să îi facă pe puștii de astăzi să se obișnuiască mult mai repede cu ceea ce înseamnă o viitoare carieră profesionistă. În 2021, Nana Falemi a conceput un plan prin care cei care sunt înscriși la școala sa de fotbal, FC Nana Juniors, să aibă parte și de cantonamente, asemenea echipelor din fotbalul mare. Ultimul dintre ele i-a încântat pe tinerii fotbaliști care abia așteaptă să plece din nou în următorul stagiu.

„Facem lucruri frumoase de câțiva ani, a fost al 5-lea cantonament de anul ăsta. Feedbackul îl am, e foarte bun, e demonstrat prin faptul că acești copii au venit tot timpul. A fost un program de 3 antrenamente pe zi, primul era dimineața la ora 8, ca la echipele profesioniste. Le-am băgat însă și o zi de relaxare în Delta Dunării.

Au fost la muzeul acvatic, i-am dus într-un sat pescăresc, s-au plimbat pe cai. Nu o să uite toată viața experiența asta de o săptămână. Au fost doar 15 copii, cu vârste între 9 și 12 ani, pentru că am anunțat din scurt. Vreau să fac acest proiect cunoscut ca să atragem și mai mulți puști. Îmi doresc să fac și o tabără de fotbal pe mai departe. Îmi doresc să vină copii de peste tot din țară, să învețe fotbal”, a precizat Nana Falemi, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Următorul cantonament va fi la Râșnov, între 23 și 28 august.

„Îmi doresc să avem și copii din afara școlii. Noi avem baze de antrenament în Herăstrău și la Tineretului și selectăm copii între 5 și 11 ani. În fiecare săptămână se întâmplă lucruri mișto, important este ca ei să crească și să învețe și fotbal. Dacă unul dintre ei are o ciocolată și nu o împarte cu nimeni, are o problemă. Pe asta insistăm.

Părinți mi-au spus că unii dintre copii se transformă și se deschid și acasă. La mare la 8 dimineață noi alergam, făceam forță, iar unii lângă noi erau la miuță sau mergeau la plajă. Iar copiii mi-au spus că aia sunt amatori, nu au învățat să lucreze în echipă”, a mai punctat fostul fotbalist. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | MOTIVUL PENTRU CARE ECHIPELE ROMÂNEȘTI NU SE IMPUN ÎN EUROPA: „E GREU SĂ AVEM REZULTATE!”

realitateacantonamentscoala de fotbalnana falemi