EXCLUSIV | Fraudă de 20 milioane de euro, dezvăluită de Porumboiu: „Burleanu e îngeraș pe lângă cei care ne conduc”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat sâmbătă, 05 iunie 2021, ora 13:51,
adrian-porumboiu-echipa-națională
adrian-porumboiu-echipa-națională

Fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu a povestit despre problemele avut cu statul român.

Acesta a povestit despre un episod petrecut în urmă cu aproape cinci ani, când a dovedit o fraudă în valoare de 20 milioane de euro.

În urmă cu aproape cinci ani am făcut memorii către ministerul de finanțe în baza unor lucruri foarte clare prin care am arătat și am dovedit în scris o fraudă de vreo 20 de milioane de euro unde acționar majoritar este Ministerul de Finanțe, deci statul român. Am crezut că, nu eu, orice antreprenor este respectat.

Am luat un citat al domnului Cîțu (nr: Florin Cîțu – premierul României) în care spune că antreprenorul este un erou. Nu, eu îl contrazic, antreprenorul român este un bou și suntem tratați precum boii și asta se întâmplă inclusiv astăzi, pentru că ei nu au niciun fel de lege. Nu răspund. Le-am trimis memorii, le-am trimis lucruri foarte clare. Dacă aveau bun simț și mă respectau îmi dădeau răspunsuri clare. Au fost adrese trimise la DNA, la DIICOT, al Curtea de Conturi.

Răspunsurile au întârziat și nu vor apărea. Chiar am primit un răspuns hazliu de la o instituție a statului, DNA, în care mi se spune că frauda poate să existe, dar nu este abuz în serviciu pentru că nu este legislație primară. Toți au o atitudine incredibilă. Pot să facă ce vor, că nu lui se întâmplă nimic. Vorbim de sport, vorbim de Burleanu. Nu avem rezultate. Ei sunt îngerași pe lângă cei care ne conduc destinele și cei care ar trebui să răpundă clar.

Am mai trimis la un secretar de stat pe 5, Doamne Dumnezeului dacă era venit cu pluta de pe Bistrița. Sunt interese prea mari și niciodată nu putem să vorbim nici despre un fotbal curat, nici despre lucrui corecte și făcut corect când societatea este așa cum este. De ce fac? Pentru că pot? De ce jandarmii bat? Pentru că pot. De ce se întâmplă abuzurile astea? Pentru că pot. De aceea am făcut compatația eroul și boul. Ceilalți sunt sprijiniți într-o țară a Uniunii Europene nimeni să nu-i controleze.

Curtea de Conturi, cineva ar trebui să-i controleze….Sunt lucruri certe. Eu tot ce spun este susținut de documente legale, care au fost prezente în instantă. Primul care trebuia să reacționeze este Teodorovici (fost ministru al Finanțelor)”, a declarat Adrian Porumboiu, în exclusivitate, la emisiunea Realitatea Sportivă, difuzată de Realitatea Plus.

Citește și EXCLUSIV | Adrian Porumboiu, tentat să investească la Rapid? “Am o relație specială cu proprietarul clubului”

 

realitatea plusrealitatea sportivaburleanufotbalporumboiu