EXCLUSIV | Gata să se facă lumină în Liga 1! Sistemul VAR, implementat din acest sezon

Articol de Mihai Cristian - Publicat luni, 11 octombrie 2021, ora 16:34,
VAR
VAR

Greşelile de arbitraj nu lipsesc din Liga 1. În fiecare etapă din campionat se plâng oficialii echipelor angreante în competiţie că centralii au influenţat rezultatul final prin erorile pe care le-au comis.

Soluţia ca aceste greşeli să dispară din fotbalul românesc o reprezintă implementarea sistemul VAR. Arbitrajul video a fost deja introdus în marile campionate ale lumii, însă în România va mai dura puţin până când centralii vor avea asistenţă video.

Cornel Şfaiţer, managerul general al celor de la Sepsi, a vorbit despre introducerea sistemului VAR în Liga 1. Dacă informaţiile iniţiale furnizate de FRF dădeau ca termen de implementare a sistemului VAR sezonul viitor, oficialul covăsnenilor anunţă că sistemul de arbitraj video ar putea fi introdus încă din acest sezon, însă din faza Play-off şi Play-out.

,,Din ce ştiu, chiar m-am interesat pe tema asta. Programul se implementează normal şi avem promisiuni că după sezonul regulat, în pla-off şi play-out vom avea sistemul VAR, pentru că avem mare nevoie. 100% eu cred că vom avea.”, a declarat Cornel Şfaiţer, pentru Realitatea Sportivă.

Citeşte şi SISTEMUL VAR, DOAR UN VIS ŞI ÎN ACEST SEZON DE LIGA 1! CÂT MAI DUREAZĂ PÂNĂ LA PRIMUL MECI CU ARBITRAJ VIDEO

sistemul varliga 1realitateaccacornel sfaiterfrf