SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Sistemul VAR, doar un vis şi în acest sezon de Liga 1! Cât mai durează până la primul meci cu arbitraj video

Articol de Mihai Cristian - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021, ora 13:24,
sursa foto- FRF
sursa foto- FRF

Federația Română de Fotbal a oferit noi detalii despre implementarea sistemului de arbitraj video în Liga 1!

Prin vocea lui Alexandru Deaconu, vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Federaţia anunţă că sistemul VAR va putea fi utilizat la meciurile de Liga 1 abia peste 10 luni.

Mai exact, arbitrii vor avea parte de asistenţă video tocmai din sezonul 2022/2023, pentru că pregătirea ,,calvalerilor fluierului” durează.

,,Suntem în perioada de pregătire a arbitrilor, off-line. Perioada de pregătire s-a făcut la Cheile Grădiștei, în primăvară. Săptămâna trecută a venit aparatura iar de luni a început pregătirea la CCA.

Arbitrii se familiarizează cu sistemul, cum funcționează, pe ce butoane să apese, cum să colaboreze cu operatorii. De acum, acești operatori fac parte din familia arbitrilor.

Din acest moment, 10 luni va dura instructajul arbitrilor. Pentru că pregătirea se face în serie și nu paralel. E un proiect care necesită timp. Avem 50 de arbitri și conform FIFA fiecare arbitru trebuie să stea cel puțin o oră pentru a se familiariza cu sistemul.”, a declarat Alexandru Deaconu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Alexandru Deaconu, FRF

Citește și SISTEMUL VAR, TOT MAI DEPARTE DE LIGA 1! CÂND VOR BENEFICIA ECHIPELE DE ARBITRAJUL VIDEO

arbitraj videorealitateaVARalexandru deaconuliga 1