EXCLUSIV | „Gigi Becali este principalul sponsor al Ligii 1!”. Patronul FCSB-ului, lăudat pentru strategia sa

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 10 februarie 2022, ora 14:52,
Gigi Becali, sursa foto: arhiva spynews.ro
Gigi Becali, sursa foto: arhiva spynews.ro

Finanțatorul celor de la FCSB a fost protagonistul mai multor mutări spectaculoase de-a lungul anilor, astfel că a plătit sume considerabile echipelor din Liga 1!

Viitorul Constanța (actuala Farul), Gaz Metan Mediaș sau FC Botoșani au fost printre principalele formații care au avut de câștigat de pe urma afacerilor cu Gigi Becali. În goana după supremația Ligii 1, dar și în cursa pentru un traseu cât mai lung în cupele europene, finanțatorul roș-albaștrilor nu s-a uitat la bani și a plătit sume importante în ultimele sezoane, pentru transferurile jucătorilor.

Fostul președinte al celor de la Rapid București, Grigore Sichitiu, a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Becali, pe care îl numește  „sponsorul Ligii 1”. Sichitiu consideră că fără banii de pe urma celor de la FCSB, multe dintre echipele din fotbalul românesc ar fi fost astăzi într-o situație critică.

„Gigi Becali este singurul, dintre vechii patroni, care reușește să țină steagul sus. După părerea mea, el este sponsorul principal al Ligii 1. Gigi ia jucători de la Mediaș, de la Botoșani, îi crește și îi vinde. Este omul care ajută cluburile din România să supraviețuiască. Cine din străinătate ar cumpăra jucători de la Botoșani, UTA sau de la Mediaș? Nimeni.

Jucând la FCSB, acești fotbaliști, evoluând unu-două meciuri în cupele europene, au altă valoare. Vedeți că Gigi Becali a reușit să vândă cel mai bine din România, pe Man, pe Moruțan. Deci, este unul dintre patronii care are această ambiție de a investi și de a ține un club de fotbal, în ciuda faptului că în ultimii ani nu a reușit să câștige campionatul.”, a spus Sichitiu, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă HD.

Citește și Sar scântei în fotbalul românesc! Gigi Becali, război total cu cei de la CFR: „Sunt mai puternic ca voi toți la un loc”

declaratiigigi becaliliga 1grigore sichitiufcsb