EXCLUSIV | Încurajări pentru Rădoi de la un fost coleg de națională: „Este un antrenor foarte îndrăzneț”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 16 martie 2021, ora 16:21,
rădoi
rădoi

Mirel Rădoi nu știe dacă va prinde pe banca naționalei primele meciuri din noua campanie de calificare.  

Selecționerul așteaptă ca testul pozitiv la coronavirus de la ultima testare să fie infirmat de următoarele controale. De un an și patru luni la lot, antrenorul care va împlini 40 de ani săptămâna viitoare este apreciat pentru încercarea de transformare a naționalei României.

„Îmi place ce face Mirel la echipă, îmi place că este un antrenor foarte îndrăzneț, a schimbat sistemul de joc, unul mult mai ofensiv. Vrea să își implementeze filosofia lui de joc.

Nu este ușor să faci totul peste noapte. Pentru că ar trebui să aibă și el echipa națională la dispozitie pentru o pregătire de două săptămâni și câteva meciuri amicale”, au fost aprecierile lui Iencsi pentru fostul său coleg de națională, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Acesta identifică principalele probleme cu care se confruntă Rădoi în tentativa de a readuce naționala tricoloră în elita continentului.

„Sunt jucători care atunci când pleacă afară nu își adună minutele, nu joacă. Apoi  la jucătorii importanți se acumulează oboseală, sau apar accidentările. Și astfel  niciodată nu se poate folosi aceeași formulă la echipa națională.

Are foarte mult de muncă, dar tot ceea ce face este din entuziasm. Nu poți să reușești dacă nu e răbdare, eu cred că naționala și cu Mirel au nevoie de susținerea suporterilor. E greu să faci o națională puternică în contextul în care la noi campionatul scârțâie”, a completat Adi. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Ingredientul pentru o campanie de succes în preliminariile CM: „Trebuie să avem o ambiție de nedescris”

adrian iencsirădoirealitatearomania