EXCLUSIV | Istvan Kovacs, pus la zid de un nume important din fotbalul românesc: „E foarte arogant, am văzut și eu cum vorbește cu jucătorii”

Articol de George Drafta - Publicat marți, 14 septembrie 2021, ora 15:56,
Istvan-Kovacs-liga-1
Istvan-Kovacs-liga-1

Arbitrul din Carei a fost nu odată criticat pentru felul în care se comportă cu fotbaliștii în timpul meciurilor. 

Episodul în care a dialogat de pe o poziție superioară cu Florinel Coman este deja binecunoscut. Însă mai mulți oameni de fotbal susțin că momentul nu este nici pe departe singular în ceea ce îl privește pe centralul care va împlini joi 37 de ani.

„Este un arbitru care vorbește foarte urât cu jucătorii. Am fost și eu la un meci de-al Chindiei la Buzău atunci când nu erau spectatori și am auzit cum îi spunea unui fotbalist: <<Hai, marș de-a aici!>> Chiar stăteam de vorbă cu Marcel Gheorghe, președintele Chindiei și îi spuneam că dacă un arbitru ne zicea nouă așa ceva pe timpuri îl mâncam în teren.

Pe noi ne-au arbitrat nume mari precum Huzu, Porumboiu, Crcăiunescu, Salomir. Și ne vorbeau cu <<domnul fotbalist>>. El trebuie să se gândească că dacă nu erau fotbaliștii ei nu arbitrau pe nimeni, ar fi fost trimiși la box”, a declarat Giani Căpușă, fostul fotbalist al lui FCM Bacău, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net.  

 

 

Giani Căpușă, sursa foto: gsp.ro

Eliminarea lui Steliano Filip la derby-ul dintre FCSB și Dinamo fost doar ultima ocazie pentru Istvan Kovacs să ajungă din nou în centrul atenției.

„E un pic cam mare scorul, dar și-a pus amprenta și arbitrajul asupra rezultatului. Eu îl cunosc pe Steliano Filip , este un jucător mai agresiv, mai temperamental, dar Istvan Kovacs a dat dovadă de exces de zel. E foarte arogant, parcă se așetapta să îl dea afară.

Eu nu am văzut ca arbitrii să fie suspendați așa cums e spune, chiar și în cazul lui Chivulete poate că s-a dat rănit. Îl țin pe tușă 2 meciuri până mai uită lumea ce s-a întâmplat. Așa cum se comunică suspendările jucătorilor și antrenorilor, așa ar trebui să se anunțe și sancțiunile arbitirlor după erorile comise. Și așa le-ar închide gura la toți”, a mai punctat fostul jucător. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | HELMUT DUCKADAM ȘTIE CARE A FOST CHEIA MECIULUI FCSB – DINAMO 6-0: „S-AU VĂZUT ACESTE SCHIMBĂRI”

istvan kovacsrealitateaatitudineGiani Capusa