SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | Momentele de aur pentru un idol al tribunelor din trecut: „Nu pot să uit aceste meciuri”

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021, ora 18:53,
Echipa lui Dinamo de la sfârșitul, anilor `80, din care făcea parte și Dănuț Lupu
Echipa lui Dinamo de la sfârșitul, anilor `80, din care făcea parte și Dănuț Lupu

Dănuț Lupu a agățat ghetele în cui în urmă cu două decenii, dar fostul mijlocaș este regretat și astăzi de fanii pe care i-a răsfățat de-a lungul anilor cu evoluții la înălțime. 

Originar din Galați, actualul oficial al CS Dinamo a fost remarcat de dinamoviști după meciurile făcute pentru Dunărea CSU Galați la mijlocul anilor `80. A ajuns în Ștefan cel Mare acolo unde s-a afirmat sub conducerea lui Mircea Lucescu făcând parte din generația care a oprit dominația Stelei în fotbalul românesc. A reușit eventul în tricoul roș-albilor și a jucat o semifinală de Cupa Cupelor în 1990, iar prestațiile din acel sezon i-au adus și mult doritul transfer în străinătate.

CITEȘTE ȘI –>> GIGI CORSICANU ÎL CONTRAZICE PE NUŢU CĂMĂTARU: ,,DACĂ MĂ BĂTEA VREODATĂ, MUREAM, NU MAI TRĂIAM”

Panathinakos îl remarcase în dubla contra „câinilor” din cupele europene și l-a adus la Atena. Cariera lui Lupu a fost strâns legată de numele lui Mircea Lucescu, antrenorul fiind cel care i-a oferit șansa să joace în Serie A și apoi la Rapid, marea rivală a dinamoviștilor cu care a reușit să câștige toate trofeele interne. Fostul jucător, acum în vârstă de 54 de ani a trecut în revistă, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net, momentele de neuitat trăite pe terenul de fotbal.

„A fost amicalul împotriva Barcelonei pe când eram la Brescia în 1994, meciurile jucate cu Dinamo în cupele europene contra unor echipe precum Sampdoria și Panathinaikos, nu am un joc anume pe care să îl aleg ca fiind cel mai reprezentativ. A fost și perioada de la Rapid, nu pot să uit nici celebra întâlnire împotriva Danemarcei, când am obținut calificarea la CM din Italia, din 1990 „, a fost mărturisirea lui Dănuț Lupu.

Lupu are 14 selecții pentru naționala României, pentru care a evoluat și la turneul final al CM 1990, bifând minute în partidele cu Argentina și Irlanda. A contribuit și la calificarea tricolorilor pentru Euro 1996,  ultimul meci în tricoul primei reprezentative fiind în martie 1998, într-un amical împotriva Israelului. În cupele europene a strâns 39 de jocuri și a marcat 3 goluri în perioada 1987-2000.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | FOSTUL FOTBALIST CARE PRIVEȘTE ÎN URMĂ CU MÂNDRIE: „CE AM REALIZAT ÎN CARIERĂ ESTE BUCURIA MEA ÎN VIAȚĂ”

 

 

nationalalupudinamomeciuri reprezentativecarierarealitatea