EXCLUSIV | Naționala e pe mâini bune: ”Ionuț Radu va fi portarul titular! E un lider, a demonstrat!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 19 noiembrie 2020, ora 17:40,
Ionuț Radu
Ionuț Radu

Ciprian Tătărușanu s-a retras de la națională, însă prima reprezentativă e pe mâini bune, crede Mircea Bornescu (40 ani).

Tătărușanu a fost portarul titular din ultimii ani de la echipa națională, iar astăzi, 19 noiembrie, FRF a anunțat că goalkeeper-ul lui AC Milan și-a anunțat retragerea.

După retragerea lui Tătărușanu, Mircea Bornescu, fostul portar de la Craiova, Rapid și Petrolul, și-a ales favoritul: Ionuț Radu (23 ani).

Cu toate că tânărul fotbalist nu este titular la nicio echipă, ”Pepe” este convins că Radu va răzbi și va ajunge portarul titular al primei reprezentative.

”Este alegerea lui, e bine dacă așa a decis. Și-a ales foarte bine momentul. A considerat că un ciclu s-a terminat și ușor-ușor vor trebui ceilalți să demonstreze. Totul depinde de Mirel acum, toți cei de la națională sunt de valoare. David Lazar a demonstrat că e o soluție.

Sunt și portari din noul val care vin din spate. Ionuț Radu, spre exemplu. Dacă își va găsi o echipă va fi portarul titular al echipei naționale. El e un lider, a demonstrat la tineret. La seniori e diferit, dar se schimbă generațiile.” a declarat Mircea Bornescu pentru realitateasportiva.net.

Care este situația lui Ionuț Radu

  • Goalkeeperul de 23 de ani a intrat într-un con de umbră după plecarea de la Genoa.
  • Nu a mai reușit să bifeze vreun minut nici la Parma și nici în acest debut de sezon după reîntoarcerea la Inter.
  • În urmă cu câteva săptămâni, tânărul fotbalist a fost depistat pozitiv cu COVID-19.
  • 8 milioane de euro este cota de piață a lui Radu, potrivit transfermarkt.com.

andrei-ionut-radu

Citește și EXCLUSIV | Un nou scandal zguduie sportul românesc! Hărțuire sexuală, violență și alte acuzații grave aduse de o vicecampioană europeană

declaratiimircea bornescuciprian tătărușanuionuț raduechipa nationalaexclusiv