EXCLUSIV | Pițurcă, cerut selecționer de un fost jucător de-ai lui: „A calificat naționala de fiecare dată când a fost chemat”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 02 decembrie 2021, ora 17:15,
Victor Pițurcă
Victor Pițurcă

Sorin Paraschiv a debutat în Liga 1 în tricoul roș-albatru cu Victor Pițurcă antrenor. Se întâmpla în primăvara lui 2000, iar apoi cei doi au colaborat vreme de 4 ani în Ghencea. 

Performanțele obținute de-a lungul timpului îl recomandă pe tehnicianul de 65 de ani să revină pe banca primei reprezentantive, consideră fostul mijlocaș.

„Nu știu cu ce antrenor vom aborda viitoarele preliminarii pentru că toți văd că au refuzat naționala. Eu l-aș vedea pe Pițurcă, pentru că de fiecare dată când a fost chemat a calificat echipa, doar că în fotbalul românesc orgoliile sunt mai mari ca necesitățile.

Vedem două echipe Steaua, două de Craiova. La echipa națională nu poate fi vorba de un proiect pe termen lung, cel mai bine este să construim în jurul generației care a ajuns în semifinalele Euro U21 din 2019, a fost propunerea lui Sorin Paraschiv, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Sursă foto: Profimedia

CITEȘTE ȘI –>> ILIE NĂSTASE, VEȘTI DE ULTIMĂ ORĂ DUPĂ INFECTAREA CU COVID-19! CE S-A ÎNTÂMPLAT ASTĂZI CU FOSTUL SPORTIV

Acesta oferă și un exemplu pentru o rețetă de succes în antrenorat. Și care poate reprezenta inclusiv o soluție pentru banca naționalei în viitor.

„Antrenorii tineri nu trebuie să mai sară etapele, să o ia de jos. Să învețe mai întâi copiii, sigur, având salarii bune. Să ia exemplul lui Chivu care a parcursul drumul de la juniorii lui Inter la echipa Primavera iar în curând îl cred că îl vom vedea și în Serie A. Trebuie să avem un plan bine făcut la nivelul copiilor și juniorilor. Să le creem o infrastrucură, pentru că merg prin țară și văd că joacă pe zgură, pe nămol, își pot rupe picioarele pe acolo”, a mai punctat Sorin. 

 CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | FOSTUL FOTBALIST CARE A CREZUT ÎN NAȚIONALA LUI RĂDOI PÂNĂ ÎN ULTIMA CLIPĂ: „E O POVESTE CARE NU ÎMI INSPIRĂ NIMIC”

realitateaselectionersorin paraschivchivupiturca