EXCLUSIV | Povestea de succes a unuia dintre talentele din voleiul românesc: „Inițial m-am dus la fotbal”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 13 mai 2021, ora 13:25,
druta

Andrei Druță este la doar 19 ani una dintre speranțele voleiului de la noi. 

Orginar din Constanța, tânărul a povestit în exclusivitate pentru realitateasportiva.net cum s-a îndrăgostit de sportul în care își dorește o carieră de excepție.

„Am început voleiul la 7 ani, profesorul meu de sport era și antrenor la Tomis. M-a luat la echipă, am mers și la meciurile lor, dar în 2016 clubul s-a desființat. Am venit la București și am avut șansa să joc pentru Știința în Liga 2.

Am avut parte și de o experiență la Nancy timp de 4 luni și jumătate după care m-am întors la Știința. Sper să rămân aici mai mult timp pentru că este o atmosferă frumoasă, m-am atașat de echipă. Mi s-a oferit o oportunitate, am evoluat alături de jucători cu experiență foarte mare și sunt recunoscător pentru asta”, a menționat Andrei în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Destinul putea fi însă altul pentru constănțean.

„A fost o întâmplare să ajung la volei. Inițial m-am dus la fotbal, la Farul. Dar au zis că sunt înalt și aș putea fi portar. A fost doar o simplă discuție. Fiecare sport în parte e greu.

La fotbal e vorba de un sistem e joc. La volei oamenii vin să vadă un spectacol în mare, așa cum le place și colegilor mei. Dacă joci de plăcere nu e atât de dificil”, a completat voleibalistul. 

CITEȘTE ȘI –>> Câți spectatori vor putea asista la Roland Garros 2021

fotbalstiinta bucurestivoleiandrei drutaconstantarealitatea
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”