EXCLUSIV | Prima reacție a antrenorului acuzat de hărțuire sexuală! ”Am o mie de dovezi că fata aceasta nu are dreptate”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat duminică, 22 noiembrie 2020, ora 15:35,
ioana gheorghe, andreea grecu, paul neagu

Paul Neagu (66 de ani), antrenorul Lotului Olimpic Feminin de Bob și Sanie al României, și-a spus punctul de vedere privind acuzațiile extrem de grave pe care i le aduce Ioana Gheorghe (23 de ani), vicecampioană europeană la sanie.

Antrenorul Lotului Olimpic Feminin de Bob și Sanie s-a arătat contrariat de acuzațiile de agresiune sexuală și implicarea interlopilor în acest scandal.

Bobul este un sport foarte greu. Sunt și accidentări grave. Nu trebuie să te retragi așa! Să faci un așa scandal presărat cu sexualitate, cu ‘monștri’, să vorbești de interlopi?! Eu n-am folosit niciodată acest cuvânt! La mine în vocabular nu există!”, susține Paul Neagu după acuzațiile lansate de Ioana Gheorghe.

Andreea Grecu (stânga) și Ioana Gheorghe (dreapta)

Antrenorul lotului de bob așteaptă deciziile Federației și susține că toți cei apropiați fenomenului au fost surprinși de acuzațiile lansate de sportiva de 23 de ani.

Paul Neagu: E o țară liberă, e liberă să facă ce vrea

Eu sunt foarte contrariat de toate aceste declarații. S-au luat măsuri. Se așteaptă o decizie a Federație. Toată echipa României a fost surprinsă de aceste declarații ale Ioanei. Aceste probleme care nu sunt legate de activitatea mea trebuie să se ocupe Federația, Comitetul Olimpic Sportiv. Sunt organe.

Eu știu că Ioana Gheorghe a părăsit lotul cu o săptămână înaintea Cupei Mondiale, în timpul pregătirilor. Pentru mine asta contează. Federația va analiza această situație. Sunt comisii de disciplină. Trebuie să se ia o decizie pentru mine sau împotriva mea.

Citește și – EXCLUSIV | Un nou scandal zguduie sportul românesc! Hărțuire sexuală, violență și alte acuzații grave aduse de o vicecampioană europeană

Am ieșit din toate aceste rețele de socializare pentru că pur și simplu eu mă concentrez doar pe meseria mea. Am 45 de ani de experiență, dar am fost total surprinși toți membri echipei de declarațiile Ioanei Gheorghe”, a declarat pentru Realitatea Sportivă, Paul Neagu.

A spus că mă dă în judecată?! E o țară liberă, e liberă să facă ce vrea. Sigur că asta chiar mă depășește. Eu sunt pus să fac sport de performanță, a mai spus antrenorul.

Paul Neagu: La mine vorbesc ceasul și centimetrul

Antrenorul a vorbit și despre acuzațiile Ioanei privind titularizarea în echipă pe criterii care nu au nicio legătură cu cele sportive.

Dacă ea a crezut… tu iei aceste decizii… tu le iei și e treaba ta ce faci. Ca sportiv trebuie să ai niște obligații. Mai ales că și celelalte sportive au arătat că pot fi titulare. Sunt aceste două fete Andreea Grecu și Florentina Iusco.

Culmea este că atunci nu s-a făcut atâta zarvă pe aceste medalii, dar acum se face zarvă mai mare cu aceste declarații. Sunt sportivi care au dus glorie”, se arată contrariat antrenorul.

Citește și – EXCLUSIV FOTO | O mare campioană, oferită ca “trofeu” interlopilor: “Dacă primesc vreo propunere, trebuie să tac”

Paul Neagu susține că Ioana face aceste acuzații abia acum, când nu mai face parte din lot și lasă să se înțeleagă că totul are legătură cu acest lucru și nu cu realitatea.

Eu i-am dat șansa să fie titulară în echipă. La mine vorbesc ceasul și centimetrul. Eu oricând pot dovedi că sunt corect în deciziile pe care le iau. Eu vreau să aduc o medalie la Jocurile Olimpice, dar pentru asta trebuie să faci sacrificii muncind de dimineața până seara.

Astea sunt probleme care depășesc orice limită. Sunt strigări în gol. Ea trebuia să arate că merită să facă parte din echipă, să dovedească acest lucru. Dacă ea asta consideră…”, spune antrenorul,

Paul Neagu: Ne este frică de performanță

Antrenorul spune că acest scandal pornit de Ioana Gheorghe dăunează sportului pe care îl practică și în loc ca sportivii să se concentreze pe performanță, preferă să facă astfel de acuzații.

Nu mi-s-a întâmplat niciodată așa ceva și am 66 de ani. Nu credeam așa ceva, ca cineva să vorbească astfel despre mine. Îmi pare rău că este îndrumată de cineva. Eu vreau să scriem o istorie a sportului românesc, pentru că avem condiții. Aceste condiții nouă ni s-au dat, dar ne e frică de performanță.

Sunt multe persoane care pot confirma tot ce spun. Eu am o mie de dovezi că fata aceasta nu are dreptate, dar nu merită…, conchide Paul Neagu pentru Realitatea Sportivă.

bobinterlopicosrscandal violentahartuire sexualarealitateaandreea grecupaul neaguIoana Gheorghesanie
eriksen

EURO 2020 | Mesaje speciale pentru Eriksen de la vedetele mondiale din fotbal

Euro2020 D1 Group B Russia Vs Belgium, Saint Petersburg, Russia – 12 Jun 2021

EURO 2020 | Victorie fără emoții pentru Belgia în primul meci de la turneul final! Rusia, prima „victimă”