EXCLUSIV | Propunerea venită din partea unui membru al Comitetului Executiv în scandalul implementării VAR: „Să se ocupe ei de proiect”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 11 martie 2021, ora 19:47,
ce-este-noul-sistem-var

Disputa dintre FRF și LPF în privința arbitrajului video și-ar putea găsi curând o rezolvare. 

Membru în Comitetul Executiv al FRF, Ciprian Paraschiv a oferit soluția ieșirii din impas.

„La ultima ședință a Comitetului Executiv ni s-a prezentat varianta ca Liga să plăteasca aparatura, iar Federația să vină cu susțină instruirea arbitrilor. Iar Comitetul Executiv a stabilit că FRF achită acești bani dacă o comisie independentă, cum este Comisia Centrală a Arbitrilor, manageriază acest proiect.

Noi nu am avut discuții în cadrul Ligii pe acest subiect până la acel moment și a fost o părere personală că dacă exista orgolii la nivelul instituțiilor și ambele ar vrea să se ocupe de acest proiect, atunci CCA să fie aleasă să îl ducă la capăt”, a fost reacția lui Ciprian Paraschiv, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

După ce forul condus de Burleanu a anunțat că nu are banii necesari pentru instruirea arbitrilor, șefii de cluburi din Liga 1 s-au mobilizat și au identificat o altă variantă pentru ca proiectul să nu fie întârziat.

„După ce am fost anunțați că nu e legal ca Liga să plătească instruirea arbitrilor atunci am propus ca în cazul în care la urmatoarea întâlnire dintre LPF, FRF nu se ajunge la un consens, atunci eu alături de mai mulți conducători ai Ligii 1 și de Valeriu Argăseală, celălalt reprezentant în C.Ex, să mergem la o negociere.

Pentru că eu zic că se poate găsi o soluție. Din punctul meu de vedere ultima discuție până la această întâlnire de la Ligă a fost vara trecută când noi am zis că oferim 48 de meciuri în plus cu noul sistem al Ligii 1 și ni s-a spus că în contrapartidă deținătorul de drepturi va achita implementarea sistemului VAR„, a completat Paraschiv. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Un club de tradiție, în pericol de dispariție? „Exclud această variantă”

ccafrfrealitateaLPFCiprian ParaschivVAR
Medici teren

Medic cardiolog: ,,Eriksen ar fi murit dacă nu era îngrijit rapid”

Hjulmand udvælger første landshold

EURO 2020 | Selecţionerul Danemarcei: ,,Jucătorii sunt terminaţi emoţional”