EXCLUSIV | Rădoi, selecționerul ideal? ”Vom avea o națională puternică dacă rămâne!”

Articol de Dragoș Vasile - Publicat vineri, 20 noiembrie 2020, ora 00:39,
rădoi

Echipa națională a disputat seara trecută ultimul meci din 2020, iar Mircea Bornescu (40 ani) e categoric: Rădoi trebuie să rămână în continuare pe banca României.

În mandatul său, Rădoi a înregistrat două victorii (3-2 cu Austria și 5-3 cu Belarus) două remize (1-1, tur-retur, cu Irlanda de Nord) și trei înfrângeri (1-2 cu Islanda, 0-4 cu Norvegia și 0-1 cu Austria). 

În acest moment, fotbalul românesc este impărțit în două categorii: oameni care își doresc ca Rădoi să rămână și cei care sunt de părere că acesta ar trebui să plece de la națională.

Mircea Bornescu, fostul portar de la Craiova, Rapid și Petrolul, se declară susțintătorul actualului selecționer și a explicat motivele pentru care Rădoi trebuie să fie păstrat la cârma primei reprezentative.

”Mirel face un lucru bun. Schimbă generațiile și oferă mai mult credit celor de la U21. Dacă va accepta să rămână în continuare, vom avea o echipă o echipă puternică. Necesită mult timp ca un antrenor să își implementeze ideile, iar jucătorii să fie în concordanță cu ideile.

Nu are decât o săptămână, este foarte greu, însă ușor-ușor se va crea o echipă de bază. Vor înțelege ce le cere Rădoi. El încearcă să le schimbe mentalitatea, să aibă una de învingători și să joace de la egal la egal cu oricine.

În acest moment se face cu adevărat o restructurare a echipei naționale. El trebuie lăsat. Mirel este capabil să schimbe echipa națională. Este foarte bine că naționala încearcă să marcheze cât mai mult și că are stilul ofensiv.

Noi nu am avut rezultate în ultimii ani. Cosmin a încercat și el. Necesită timp și răbdare, asta trebuie să înțelegem. Avem nevoie de 14-15 jucători care să vină constant. În 1994 știam naționala pe dinafară, chiar și rezervele.” a declarat Mircea Bornescu pentru realitateasportiva.net.

Rezumatul meciului Irlanda de Nord – România, scor 1-1

Citește și EXCLUSIV | Naționala e pe mâini bune: ”Ionuț Radu va fi portarul titular! E un lider, a demonstrat!”

declaratiimircea bornescumirel rădoiexclusivechipa nationalaviitor
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”