EXCLUSIV | Reacția unui fost jucător al Stelei, după retragerea numărului 7: „O mișcare foarte bună!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat joi, 08 iulie 2021, ora 09:10,
Marius Lăcătuș, sursa foto „AS 47″/Facebook
Marius Lăcătuș, sursa foto „AS 47″/Facebook

Oficialii celor de la CSA Steaua au decis ca tricoul cu numărul 7, purtat ani la rând de Marius Lăcătuș, să fie retras în semn de respect pentru întreaga sa carieră petrecută în Ghencea!

„Militarii” au pregătit mai multe evenimente memorabile cu ocazia meciului de deschidere al noului stadion din Ghencea. Unul dintre cele mai emoționante momente de aseară a fost cel al retragerii numărului purtat de Marius Lăcătuș la Steaua. Fanii Stelei au pregătit o scenografie specială pentru „Fiara”, care a trăit la cote maxime un episod care a intrat în istoria clubului.

Nana Falemi (47 de ani), fostul jucător al Stelei, a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă despre decizia oficialilor „roș-albaștrilor” de a renunța definitiv la numărul 7. Deși această hotărâre a stârnit un val de critici, fostul mijlocaș este de părere că acest gest este unul foarte bun, prin care clubul din Ghencea a demonstrat că își respectă valorile. Totodată, Falemi a ținut să își arate și el admirația față de Marius Lăcătuș, povestind că același lucru prevedea și el încă din urmă cu mai mulți ani.

„Eu am fost invitat la evenimentul de inaugurare al noului stadion din Ghencea. Nu apucasem să văd noua arenă, dar auzisem că este ceva senzaţional şi eram foarte curios să merg acolo. Despre retragerea numărului 7 de la Steaua, eu cred că acesta a fost modul celor de acolo de a celebra ceea ce a făcut Marius Lăcătuş pentru club de-a lungul carierei. Mi se pare o mişcare bună, prin care onorează o mare glorie a Stelei şi în acelaşi timp CSA îşi arată respectul faţă de propriile valori. Este un lucru care mă bucură.

Citește și STEAUA A RETRAS TRICOUL LUI MARIUS LĂCĂTUŞ! CARE A FOST REACŢIA ,,FIAREI”: ,,E O RESPONSABILITATE ENORMĂ”

Când evoluam chiar şi la juniori mă gândeam că atunci când „Lăcă” se va retrage, nimeni nu va mai trebui să joace cu 7 la Steaua, în semn de recunoştinţă pentru performanţele sale. Acest obicei este practicat şi în baschetul american, unde echipele au retras numerele marilor jucători. Consider că prin acest lucru cei de la CSA demonstrează că sunt un club care se respectă şi cred că este o treabă foarte bună ce au făcut. Nu ştiu dacă acest lucru a fost ca să demonstreze cuiva ceva, dar cei care au decis asta au vrut să arate fapte, nu doar nişte simple vorbe!”, a spus Nana Falemi, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.

Citește și BOLONI NU ESTE DE ACORD CU RETRAGEREA NUMĂRULUI 7 DE LA STEAUA: „NU VĂD ROSTUL!”

marius lacatusrealitateadeclaratiinana falemisteauaretragere numar 7