EXCLUSIV | Silviu Lung, resemnat după eliminarea naționalei olimpice a României, de la Tokyo: „Atât s-a putut”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat miercuri, 28 iulie 2021, ora 16:37,
SILVIU LUNG
SILVIU LUNG

Fostul mare portar Silviu Lung (64 de ani) a vorbit despre prestația naționalei olimpice de fotbal a României, la Tokyo.

Acesta este de părere că în condițiile în care UEFA nu a obligat cluburile să-i lase pe jucători la competiția din capitala Japoniei, tricolorii și-au arătat limitele.

A fost practic, o echipă națională încropită. Atât au putut ei. Nu putem spune că nu s-au dăruit dar, de exemplu, în meciul cu sud-coreenii au fost sufocați. Nu au legat trei pase. Asta a fost impresia mea, că nu au putut să alerge. Copiii au vrut, credeți-mă, dar atât s-a putut. Mai mult nu s-a putut. Asta este.

Marius Marin/Sursa foto: Profimedia Images
Marius Marin/Sursa foto: Profimedia Images

Ăștia au fost jucătorii convocați, care au putut să joace pentru națională. Nu a fost o fereastră din partea forului european și atunci, echipele nu și-au lăsat jucătorii la națioanle. Un turneu olimpic ar fi trebuit să fie un turneu olimpic”, a declarat Silviu Lung, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă.

Naționala olimpică a României a remizat, miercuri, scor 0-0, cu reprezentativa Noii Zeelande, în ultima etapă a grupei B de la turneul olimpic de fotbal din Japonia. Dacă ar fi câștigat meciul, tricolorii s-ar fi calificat în sferturile de finală.

Silviu Lung a evoluat timp de 14 sezoane la Universitatea Craiova și a câștigat două campionate în (1979-1980 și 1980-1981), dar și patru Cupe ale României (1976-1977/1977-1978/1980-1981/1982-1983). De asemenea, Silviu Lung a evoluat în 77 de meciuri pentru naționala României și a făcut parte din lotul tricolor la turneele finale Euro 1984 Spania și Campionatul Mondial din 1990, din Italia.

Citește și CONCLUZIA LUI ALEX DOBRE DUPĂ REMIZA CU NOUA ZEELANDĂ: ,,NU MAI EXISTĂ ECHIPE SLABE”

fotbalJocurile Olimpicesilviu lungreactiiromaniarealitateaexclusiv