SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | „Sper să se răzgândească!”. Un fost oficial FRF face lobby pentru rămânerea lui Rădoi la națională

Articol de George Drafta - Publicat sâmbătă, 16 octombrie 2021, ora 11:52,
Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Selecționerul și-a anunțat plecarea de la lot după ultimele două meciuri ale reprezentantivei din 2021. 

Cu gândul că obiectivul este aproape atins, antrenorul de 40 de ani a lăsat să se înțeleagă că va lăsa responsabilitatea eventualelor partide de baraj în sarcina unui alt tehnician ales de Federație. Pentru Ciprian Paraschiv, perspectiva numele lui Rădoi să se lege de încă o necalificare nu a fost de natură să îl determine pe fostul căpitan al Stelei să renunțe.

„Nu e vorba de frică, nu e genul care să nu își asume. Nu știu ce stă în spatele anunțului pe care l-a făcut, sper totuși să se răzgândească. Cred în el, este un antrenor foarte bun. S-a creat o familie la echipa națională, se vede că echipa joacă mai bine. Acum nu știu dacă are oferte. Au trecut ceva ani în care el nu a antrenat o echipă zi de zi așa cum își dorește. Să nu uităm că el a fost selecționer și la tineret, iar despre echipa națională se spune că nu se refuză.

Să nu uităm că și Lucescu avea doar experiența Corvinul când a venit la națională. Lui Rădoi i-a crescut cota în această perioadă și își dorește și el ceva mai bun. Banii nu sunt nici ei de neglijat la o echipă de top. Chiar mi-aș dori să califice naționala la CM să rămână și pentru  turneul final și apoi să plece unde își dorește. Este un antrenor tânăr, dacă va reuși această performanță va fi greu de ținut, pentru că va fi to mai curtat”, a fost analiza lui Ciprian Paraschiv, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

CITEȘTE ȘI –>> CAMPION MONDIAL, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE! REACȚIA OFICIALĂ A CLUBULUI

Acesta creionează portretul robot al viitorului selecționer, în cazul în care Mirel rămâne de neclintit în privința deciziei comunicate luni seară.

„În locul lui văd tot un antrenor curajos așa cum este Mirel, nu cred că cine vine va mai putea să îi învețe ceva pentur aceste baraje. Va trebui să fie inspirat, să fie un bun pisholog și să creeze o atmosferă bună. Nu cred că e importantă vârsta, în cazul ăsta.

Sunt antrenori tineri care au demonstrat și au rezultate bune, dar soluția ideală pentru mine este Mirel Rădoi. Este o responsabilitate mare pentru cine vine acum, să vedem dacă alții își vor asuma să debuteze cu un baraj așa cum a fost în cazul lui”, a completat fostul oficial al forului de la Casa Fotbalului.  

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | „ĂSTA ESTE PUNCTUL NOSTRU FORTE”. SECRETUL EVOLUȚIILOR BUNE ALE TRICOLORILOR DIN ACEASTĂ TOAMNĂ

plecarerealitatearădoiCiprian Paraschivromania