SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | „Suntem în afara hărții fotbalistice”. Dezamăgirea exprimată de un portar de legendă din fotbalul românesc

Articol de George Drafta - Publicat marți, 21 septembrie 2021, ora 14:31,
Sursă foto: Deșteptarea
Sursă foto: Deșteptarea

Bacăul a dat prima echipă românească ce a reușit o calificare în sferturile unei cupe europene. Se întâmpla în 1970, însă la mai bine de jumătate de secol de la acel moment, fotbalul din oraș traversează o perioadă critică. 

Costel Câmpeanu deplânge decăderea fotbalului băcăuan care nu mai are în prezent nicio reprezentantă la nivelul primelor două ligi. Acesta a făcut haz de necaz după ce Aerostar a retrogradat în vară în al treilea eșalon.

„Și Elisabeta Polihroniade făcea mai multe puncte la șah decât a făcut Aerostarul într-un sezon întreg. CSM Bacău este echipa Primăriei, sper ca cei de acolo să fie serioși pentru că în aceste moment suntem în moarte clinică, de unde altădată dădeam sportivi la cele mai mari cluburi din țară.

Ne-am chinuit cu frații Pavăl de la Dedeman, am discutat cu ei pentru o finanțare doar că ei plătesc doar performanța. Dacă ai retrogradat de exemplu din Liga 1 își retrag spirjinul. Așa au procedat peste tot. Mai trăim cu voleiul feminin, cu handbalul, dar la fotbal suntem morți, în afara hărții fotbalistice”, a fost concluzia amară a lui Costel Câmpeanu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Sursă foto: gsp.ro

Fostul portar este acum profesor la Liceul cu Program Sportiv din oraș. Și consideră că lipsa unei baze sportive corespunzătoare performanței îi dezarmează pe oamenii de afaceri care s-ar putea implica în fotbalul băcăuan.

„Pe timpul lui Stavarache știu că s-a dat o sumă de bani pentru a se îmbunătăți stadioanele din România, am primit și noi atunci acei bani, dar nu s-a implicat nimeni. Au fost și interese politice. Sunt 9 ani de zile de când stadionul este în paragină. 

Ca să ne putem reveni trebuie construit un stadion nou, ori pe locul atualei arene, ori în altă parte, dar oamenii nu se înțeleg. Tot urmăresc la televizor să văd dacă se mișcă ceva, dar de multe ori sunt doar promisiuni electorale”, a punctat băcăuanul. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | REPERELE UNEI CARIERE DE POVESTE PENTRU UN FOTBALIST CARE A SCRIS ISTORIE ÎN LIGA 1: „SUNT FOARTE NOROCOS”

bacaucampeanurealitateadegradare