EXCLUSIV | Cum sunt aleși fotbaliștii pentru un transfer în străinătate: „De obicei sunt trimiși 4 scouteri la meciuri”

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 12 mai 2021, ora 15:42,
scouteri

Virgil Colfescu este familiarizat cu fotbalul mare și cunoaște procedurile care sunt aplicate pentru ca un transfer să confirme așteptările existente. 

Agentul FIFA dezvăluie că directorul sportiv este cel care coordonează operațiunea.

„Directorii sportivi au parte de o instruire așa cum nu se întâmplă la noi. Directorul sportiv face legătura între conducere și echipă. În Italia, antrenorul spune ce îi trebuie pe fiecare post.

Îmi aduc aminte că îi dădusem lui Prandelii 2 dvduri cu Vlad Munteanu și mi-a spus: <<Du-te la directorul sportiv, nu am ce să fac cu ele>>. El știe bugetul și îi comunică antrenorului pe cine poate aduce”, a dezvăluit Virgil Colfescu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Acesta dezvăluie și cum se face evaluarea unor jucători monitorizați de echipele care sunt interesate de serviicile lor.

„De obicei cluburile mari atunci când vor un jucător trimit 4 scouteri pentru observarea lui, care nu știu unul de altul. Iar cel puțin 3 referințe trebuie să fie pozitive pentru a se face transferul.

Sigur că trebuie să ști și cum joacă antrenorul respectiv, pentru că poate în sistemul lui de joc nu se pliază jucătorul respectiv”, a exemplificat impresarul. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Cum se putea schimba destinul lui Man: “A fost în atenția celor de la U Cluj”

scouterimonitorizarejucatoridirectori sportiviVirgil Colfescurealitatea
danemarca

Primele cuvinte rostite de Christian Eriksen de pe patul de spital! Ce le-a cerut colegilor săi

todoran

FOTO | Dinu Todoran a condus primul antrenament al FCSB-ului! Imagini de la ședința de pregătire