EXCLUSIV | „Trebuie să fii părtinitor”. Un fost fotbalist și-a dezvăluit favoritul după ce Messi a luat Balonul de Aur

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 08 decembrie 2021, ora 00:49,
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Argentinianul a triumfat în celebra ancheta de sfârșit de an realizată de redactorii publicației franceze începând de la mijlocul anilor ’50.

Dar desemnarea sa a suscitat fel de fel de comentarii, iar mai toată lumea s-a poziționat în două tabere după ce câștigătorul a fost anunțat. Florin Lovin l-ar fi ales pe Lewandowski drept cel mai bun fotbalist al planetei în 2021.

„Acum există argumente pro și contra, Lewandowski trebuia să primească trofeul după părerea mea. Când joci într-un campionat mare din Europa, dai multe goluri, mai ești și golgheterul Champions League, trebuie să fii părtinitor să nu i-l acorzi lui, după prestațiile de anul trecut și anul ăsta.

Cu toate că l-a felicitat pe Messi, eu cred că în sufletul lui, Lewandowski suferă, pentru că i s-a luat un merit. Este supărător pentru că foarte puțini fotbaliști au șansa să câștige un astfel de trofeu în carieră și este foarte greu să te gândești că în fiecare an vei fi în vârf astfel încât să te bați pentru el”, a precizat Florin Lovin, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Sursă foto: Profimedia

CITEȘTE ȘI –>> HORIA MOCULESCU, CĂUTAT DE FRAȚII BECALI PENTRU O DATORIE ASTRONOMICĂ: „AU VENIT LA UȘĂ, LE-AM DESCHIS”

În 2020, trofeul nu s-a acordat, dar meritele polonezului au fost recunoscute de către FIFA, care i-a acordat premiul The Best.

După mine trebuie luate performanțele indivuale, sigur, sunt importante și cele de echipă. Messi a avut puțin din amândouă și le-a luat fața celorlalți.  În 2014 îmi aduc aminte că a primit premiul de cel mai bun  jucător al CM din Brazilia, deși nu a câștigat finala.

Dacă este să ne luăm după trofeele câștigate ar fi meritat poate Jorginho. Dar trebuie să ținem cont că se votează și funcție de sentimente. Dincolo de toate aceste controverse Balonul de Aur își păstrează acea aură de trofeu pe care toți îl râvnesc”, a nuanțat Florin. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | „TREBUIE FORȚAT SCHIMBUL DE GENERAȚII”. MESAJUL UNUI FOST CAMPION AL ROMÂNIEI PENTRU VIITORUL SELECȚIONER

favoritLewandowskirealitateaflorin lovinbalonul de aurmessi